La comunitat de Madrid ha anunciat aquest dissabte que ha registrat 9 casos confirmats de la nova variant del coronavirus i que n'estudia una trentena més. Així ho ha anunciat la conselleria de Sanitat que també explica que del total de confirmats, els primers sis casos corresponen a pacients que han realitzat un viatge a Madrid des del Regne Unit, o bé tenen un vincle epidemiològic amb ells.

S'estudia si els altres tres també estarien vinculats a la mateixa zona. En aquest sentit, al comunicat s'especifica que per confirmar la nova variant es necessita una seqüència genòmica i que els serveis de microbiologia de diferents centres disposen de les eines necessàries per verificar els casos.

El document també insisteix en la necessitat de complir les mesures de protecció contra la Covid-19, que també són efectives per aquesta nova variant del virus. Recomana, doncs, l'ús de la mascareta, la constant ventilació, el compliment de la distància de seguretat i el rentat de mans.

La nova soca a Catalunya

La consellera de Salut, Alba Vergés, va assegurar aquest diumenge que és "molt probable" que a Catalunya hi hagi infectats de la soca del coronavirus detectada al Regne Unit, tenint en compte la mobilitat internacional. "No ho sabem, però és probable", va precisar Vergés, que va exposar que aquesta ha arribat a altres països. 

De fet, aquesta variant ha arribat a territori espanyol després que Madrid confirmés dissabte passat que havia detectat quatre casos. Aquesta nova soca de Covid, segons va reportar l'Organització Mundial de la Salut (OMS), va arribar a 8 països de la Unió Europea entre els quals s'inclouen França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica i Dinamarca.

En aquest sentit, Vergés va explicar que des de la conselleria s'insisteix que se seqüenciïn més mostres del virus, per tal de poder determinar si hi ha  casos de la soca britànica a Catalunya. Per ara, ha emfatitzat que no n'han trobat cap, però que en el cas que això succeís ho comunicarien. 

Madrid i els tests d'antígens

Per la seva banda, la presidenta Isabel Díaz Ayuso té la fixació des de fa mesos en els tests d'antígens i ara fa un pas endavant incorporant-los a les clíniques dentals. D'aquesta manera, la conselleria de salut de la Comunitat de Madrid ha anunciat que les oferirà de forma gratuïta a tots els ciutadans que no presentin símptomes. L'anunci l'ha fet el seu conseller, Enrique Ruiz coincidint amb l'anunci dels nous positius per Covid.