El Regne Unit ha autoritzat la infecció de persones sanes per a provar fàrmacs i vacunes contra la Covid, així ho ha anunciat aquest dimecres el ministre britànic d'Empresa, Energia i Estratègia Industrial, Kwasi Kwarteng

Després d'haver rebut llum verda per un comitè d'ètica científica, el Regne Unit es convertirà en el primer país que testegi fàrmacs i vacunes contra el coronavirus en subjectes humans.

Un estudi pioner en el món

El primer estudi sobre el coronavirus amb subjectes humans, anomenat The Human Challenge i conduït per una coalició entre la sanitat pública britànica, la universitat Imperial College London, i l'empresa hVIVO, començarà aquest març.

Els subjectes que hi participaran seran 90 joves sans d'entre 18 i 30 anys, que seran exposats en un ambient controlat a la soca del virus que ja circulava al Regne Unit el març del 2020, ja que es coneix que aquesta variant suposa un risc baix per la salut dels joves, per tal d'infectar-los deliberadament. El govern de Boris Johnson ha fet una crida a possibles voluntaris perquè participin en el test, els quals seran recompensats pel seu temps. Una vegada infectats, els metges monitoraran el seu estat de salut.

L'objectiu d'aquesta primera fase d'experiments serà intentar calcular la quantitat mínima de coronavirus necessària per a generar una infecció, i establir amb més detall com el sistema immunitari hi reacciona. Aquestes troballes formaran la base de noves investigacions, que ajudaran a entendre quines vacunes són més efectives contra el virus.

covid vacura coronavirus efe

15 milions de britànics ja han rebut al menys una dosi de la vacuna contra la Covid / Efe

El següent pas contra el virus

El Regne Unit ja ha vacunat a més de 15 milions de ciutadans. Malgrat això, els britànics reconeixen que és essencial que se segueixin desenvolupant vacunes i tractaments per la Covid, un virus que presenta mutacions i que, com ja va avisar l'OMS, pot tornar-se endèmic i tenir una presència permanent en les nostres vides. L'experimentació en subjectes humans han estat vitals per avançar en el tractament de diverses malalties, com ara la malària, el tifus, la còlera o la grip.

A més, gràcies a poder experimentar en humans, en el futur també es preveu que un nombre reduït de voluntaris rebi una de les vacunes aprovades per l'OMS i sigui exposada al virus, per tal de diferenciar entre les més efectives.

 

Foto principal: Boris Johnson, primer ministre britànic / Efe