Els casos globals de Covid-19 notificats oficialment a l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han arribat als 79,2 milions, amb 435.000 nous contagis corresponents a l'última jornada arreu del món. Les morts ja s'eleven a 1,75 milions, amb 7.393 de registrades pel conjunt de països en les últimes 24 hores.

Per continents, Amèrica ha confirmat fins ara 34,4 milions de casos i a Europa han arribat als 25,2 milions. Entre els dos continents representen el 75% de contagis a nivell mundial. Quant a morts, Amèrica n'acumula 840.000 i Europa prop de 555.000, fet que suposa el 80% de la mortalitat per Covid-19 al món.

Els països més afectats

Per evolució diària, els Estats Units són el país amb més casos, amb 146.000 en un dia, mentre que al Regne Unit la corba ascendent continua a tal punt que es troba al segon lloc per augment de contagis diaris i en el tercer per augment setmanal, amb gairebé 35.000 de notificats a l'OMS en les últimes 24 hores i un quart de milió en els últims set dies.

En una comparació setmanal, el Brasil és el segon país més afectat amb 286.000 casos diagnosticats. Si es compta només l'últim dia, el Brasil se situa en quart lloc, amb 23.000 casos, també per darrere de Rússia, amb més de 28.000.

L'OMS alerta: el coronavirus no serà l'última pandèmia

Davant d'aquestes dades, aquest diumenge el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha advertit en un vídeo publicat a Twitter que la pandèmia de la Covid-19 no serà l'última d'aquest tipus de crisi. No és la primera vegada que l'OMS avisa d'aquest perill, no obstant això, aquesta vegada coincideix amb el dia d'inici de la campanya massiva de vacunació contra el coronavirus a Europa, onze mesos després que es decretés a França el primer contagi europeu.

Segons Adhanom, "la història ens diu que aquesta no serà l'última pandèmia" i recalca la necessitat d'aprendre d'aquesta experiència. També ha afirmat que una millor inversió en salut pública per part dels governs i la societat podria assegurar que les generacions futures heretin un món més segur, resilient i sostenible.