Les 16 hores d'aquest dissabte 4 de juliol. Aquesta és l'hora exacta que ha determinat el departament de l'Interior per tancar la comarca del Segrià. El conseller Miquel Buch ha explicat en roda de premsa que aquest confinament és necessari "atesa la necessitat de protegir la salut de la població de la infecció per aquest virus i considerant que les mesures preventives de reducció de la mobilitat i el contacte entre persones s’han demostrat efectives en la contenció dels contagis".

Fins a les 16 h d'aquesta tarda es permetrà, amb control previ dels Mossos d'Esquadra, la sortida de totes aquelles persones que no tinguin el seu domicili en algun municipi de la comarca del Segrià. També es permetrà l’entrada a la comarca del Segrià de les persones amb residència habitual a algun dels seus municipis.

Així doncs, un cop tocades les 16 h quedarà prohibida tota sortida o entrada de la comarca del Segrià, tret de persones treballadores en els seus desplaçaments per motius laborals als seus centres de treball, incloent el transport, la prestació de serveis, el comerç i les activitats empresarials i d’altres econòmiques.

Permanència al municipi de residència

El conseller d'Interior ha recomanat a tots els habitants de la comarca que intentin quedar-se al seu municipi de residència i que limitin la mobilitat als casos imprescindibles mentre es mantingui l'efectivitat de les mesures establertes en la resolució sobre el confinament.

De la mateixa manera, el conseller Buch ha alertat que l'incompliment d'aquestes mesures pot donar lloc a la imposició de les sancions previstes i altres responsabilitats que se'n puguin derivar de l'ordenament jurídic vigent.

El Govern ha pres la decisió de confinar la comarca del Segrià per l'augment de casos de Covid-19. Ho ha anunciat en una roda de premsa el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha reconegut que es tracta d'"una decisió difícil". "Avui fem un pas enrere per protegir-nos i controlar el rebrot", ha assegurat Torra, que ha explicat que s'ha autoritzat els Mossos d'Esquadra i les policies locals per multar "si cal" si s'incompleix el confinament, que entrarà en vigor a les 12 hores d'aquest mateix dissabte.

reunio procicat torra i aragones ruben moreno

Imatge de la reunió d'urgència del Procicat que s'ha celebrat aquest dissabte al matí

La decisió s'ha pres després d'una reunió d'urgència del Procicat que ha encapçalat el mateix Torra i en què hi han participat el vicepresident, Pere Aragonès, i els consellers Meritxell Budó, Miquel Buch i Alba Vergés.