El Departament de Salut ha instal·lat unes carpes davant les urgències de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida per l'augment de casos de Covid-19 dels darrers dies.

Lleida és un dels punts de Cataunya on més rebrots de coronavirus hi ha; vuit en total. Salut està seguint aquests brots, set dels quals a Ponent i un al Pirineu. A més d'un brot en un edifici del centre històric de la ciutat i de l'alberg, també se supervisen els brots en tres empreses fructícoles que, de moment, sumen 24 positius i 40 contactes aïllats, tot i que no es descarten nous casos ja que s'estan fent més proves PCR.

Pel que fa a la residència privada Castrillón de Lleida en què es van detectar 18 positius —13 residents i 5 treballadors—, Salut dona el brot per "controlat". L'últim brot conegut a Ponent s'ha registrat en una empresa agroalimentària de la comarca de la Segarra de la qual no es tenen encara dades ni de proves ni de positius.

No als confinaments selectius

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha deixat clar aquest divendres que el seu departament no es planteja, per ara, el confinament selectiu per controlar els brots de la capital del Segrià

La titular de Salut ha fet aquesta afirmació a Catalunya Ràdio després que aquest dijous el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, indiqués que el Govern s'estaria plantejant confinaments selectius a Lleida per delimitar alguns dels brots detectats en aquesta regió.

Aquest divendres a la tarda hi ha prevista una roda de premsa de la consellera per explicar la situació a la regió sanitària de Lleida i les mesures que es plantegen al respecte. La compareixença la farà a partir de les 17:30 h a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.