El Govern ha confirmat que les sales de concert sí que podran obrir dilluns. En el pla de represa elaborat pel Departament de Salut i publicat aquest dissabte al DOGC s'excloïa aquestes sales de la reobertura, mentre que els equipaments culturals i escènics sí que podran aixecar les persianes el dia 23. Des del Govern, però, han explicat a TV3 que es tracta d'un error i publicaran una esmena a la resolució abans del dilluns per tal que les sales de concert puguin reprendre també la seva activitat.

Des dels departaments de Salut, Interior i Cultura han explicat també que es tracta d'un error. En una piulada, aquesta darrera conselleria ha anunciat que "les sales de concerts amb activitats culturals podran obrir com la resta del sector".

El punt conflictiu és l'apartat 11.1 de l'actual resolució, on es contempla la reobertura al 50% de les activitats culturals amb les següents excepcions: "Es manté la suspensió de l'obertura al públic dels establiments amb llicència per a l'exercici de les activitats recreatives musicals de cafè teatre, cafè concert i sales de concert". Una suspensió que es contradiu amb els anuncis que s'havien fet al llarg d'aquesta setmana i que ha fet aixecar la indignació dels propietaris de sales de concert.

Les sales de concert, excloses de la reobertura segons el DOGC

El pla de represa definitiu publicat pel Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), que és una resolució de la conselleria de Salut, fixa finalment que l'assistència a activitats culturals no es podrà fer fora del municipi els caps de setmana, i ha exclòs la reobertura de les sales de concert, que ja porten 8 mesos amb la persiana abaixada.

El document publicat pel DOGC no recull una de les reivindicacions del sector de la cultura d'esdevenir una excepció per trencar el confinament municipal del cap de setmana, que és municipal en el primer tram i comarcal en el segon. La mesura havia de garantir la viabilitat de festivals com el Temporada Alta de Girona i Salt, que rep la majoria de públic de fora del nucli on se celebra.

"Error monumental" en l'exclusió de les sales de concerts

Després que aquesta última setmana els haguessin donat esperances, les sales de concerts no s'esperaven que en la publicació del DOGC no es permetés la seva reobertura a partir de dilluns. La gerent de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), Carmen Zapata, confia que es tracti d'un "error monumental" en el redactat i es resolgui al llarg del dia.

apolo sales concerts coronavirus-acn

Les sales de concerts no s'esperaven que en la publicació del DOGC no es permetés la seva reobertura. / ACN

"Ens hem quedat en xoc perquè ni enteníem ni entenem com això s'ha pogut produir", ha dit en declaracions a l'ACN. Ha explicat que s'han assabentat de la notícia pel Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i la "sorpresa majúscula" ha estat quan han arribat al punt onze, on s'especifica aquesta exclusió de les sales de concerts