Fernando Simón, Salvador Illa i Alba Vergés s'han retrobat al Parlament, sense mascaretes. Tots tres van ser de les cares visibles dels mesos més durs de la pandèmia de la covid-19 tant a Catalunya com a l'estat espanyol: Simón és el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, mentre que Illa fou el ministre de Sanitat i Vergés fou la consellera de Salut, protagonitzant alguns dels moments més recordats d'aquells episodis. 

Tots tres han coincidit aquest dimecres i s'han retrobat al Parlament durant una visita que Simón ha fet a la cambra catalana, convidat per Illa —aprofitant que està uns dies a Barcelona per assistir a un congrés mèdic—. El retrobament ha estat buscat i ha servit per recordar alguns dels moments viscuts (alguns d'ells de tensió). "Després de tantes trobades virtuals, ara podem estar aquí", ha celebrat Illa quan ha arribat Vergés al lloc on estava amb Simón, esperant per conèixer la presidenta del Parlament, Anna Erra. El PSC ha difós imatges del tour de Simón per la cambra catalana amb companys socialistes i altres autoritats:

 

Alba Vergés, investigada per les vacunes

Una de les polèmiques que va deixar la pandèmia a Catalunya i que encara dura és la de la vacunació dels policies espanyols, motiu pel qual Vergés és investigada. Va ser el passat 9 de novembre quan el jutge va informar l'exconsellera de Salut i actual vicepresidenta primera del Parlament que és investigada per aquest cas, sobre el suposat endarreriment de les vacunes a policies espanyols i guàrdies civils el març del 2021. Fa un mes, ElNacional.cat ja va avançar com una prova contra Vergés va tornar el cas de les vacunes al TSJC.

Pel que fa a la sessió d'aquest dimecres al matí al Parlament, Pere Aragonès ha apel·lat a aprofitar la incidència d'ERC i Junts a l'Estat. "Ara coincidim més", ha reconegut el president de la Generalitat. Per la seva banda, el PSC ha oferit ajuda al Govern per la sequera i ha assegurat que aquesta serà "la taula més important dels pròxims mesos" —en una clara referència a la taula de diàleg amb el govern espanyol—. En aquest sentit, l'executiu català es reunirà amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per accelerar els projectes en plena sequera. El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha criticat el govern espanyol per tenir projectes aturats des de fa mesos.

Fernando Simon, Salvador Illa i Alba Verges Parlament / ACN
Fernando Simón, amb Salvador Illa i Alba Vergés aquest dimecres al Parlament, en el seu retrobament / ACN

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!