Confirmat. El titular del jutjat d’instrucció 17 de Barcelona ha acordat d’informar a l’exconsellera de Salut i actual vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés (ERC), que és investigada pel cas de la vacunació contra la Covid-19 suposadament endarrerida per a policies espanyols i guàrdies civils el març de 2021, segons van denunciar sindicats policials. La Fiscalia va demanar la imputació de Vergés a partir d'unes noves proves de WhatsApp, amb les quals es deduiria la seva implicació, segons va avançar ElNacional.cat.

 En la resolució -datada dimarts passat i comunicada pel gabinet de premsa del TSJC, aquest dijous-, el magistrat Fernando Luis Criado ofereix a Vergés que declari de forma voluntària al jutjat perquè sap que és aforada i el seu cas haurà de ser elevat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ja va investigar-la i va rebutjar que hi hagués indicis contra ella. El magistrat considera clau els missatges aportats ara per una de les defenses, en què se li comunica que és la consellera qui hauria ordenat aturar la vacunació als agents, enfront del criteri dels professionals sanitaris.

Els investigats

A més, el jutge informa que manté la investigació pels delictes de prevaricació administrativa i contra els drets dels treballadorsJosep Maria Argimon (Junts), que durant la pandèmia era el secretari de Salut Pública; Marc Ramentol, exsecretari general del Departament de Salut, Adrià Comella, exdirector del CatSalut, i Xavier Rodríguez, director de Serveis del Departament. Per contra, decreta el sobreseïment provisional de la causa per a Carmen Cabezas, actual secretària de Salut Pública i aleshores subdirectora general de Promoció de Salut i Sara Manjón, directora d'Organitzacions i Professionals del CatSalut.

Persecució a independentistes

Per la seva part, Esquerra Republicana, en un comunicat d'aquest dijous, ha expressat que “defensa la gestió que el Govern de la Generalitat va fer durant la pandèmia de la Covid-19 i l'aplicació dels criteris tècnics i mèdics per l'estratègia de vacunació”. I davant la notificació de la investigació de Vergés, reitera “la tasca dels servidors públics en un context extraordinari i desconegut com va ser la pandèmia” i insisteix que “es va vacunar els cossos de Guàrdia Civil i Policia Nacional seguint els criteris de vacunació fixats”.

Hi afegeix que “tant les dificultats de coordinació burocràtica per a la vacunació d'aquests agents com les indicacions del ministeri espanyol respecte la vacunació amb AstraZeneca amb canvis de criteris recurrents”. Per tot plegat, Esquerra manté que “aquesta causa és injusta" i, recorda que quan els sindicats policials van presentar la querella ja va afirmar que "hi veu intencionalitat i persecució ideològica contra dirigents independentistes”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!