Després que el Govern anunciés aquesta tarda que es torna el confinament perimetral per comarques, la CUP ha criticat aquesta decisió. De fet, segons ha exposat en un comunicat, les decisions que pren el Procicat "no busquen preservar la salut de la població sinó salvaguardar els interessos de determinats lobbys econòmics". 

Des de la formació anticapitalista han exposat que "la situació alarmant actual" no s'ha generat d'un dia per l'altre, sinó que fa setmanes que els professionals tant de l'àmbit sanitari i epidemiològic. "Tant és així, que des de la mateixa Generalitat, abans d’iniciar-se aquestes darreres vacances, ja avançaven, explícitament, que quan aquestes concloguessin caldria aplicar mesures més restrictives", ha defensat la formació.

També ha defensat que allargar aquestes mesures que, tot i que ha considerat que són "laxes", no deixen de causar "un fort impacte negatiu en l'economia i en la salut de la població".  Segons han argumentat des del Govern es va procedir a aixecar durant tres setmanes el confinament comarcal per donar "aire" als sectors afectats. "No és la ‘fatiga pandèmica’ a la que s’ha referit la consellera (de Salut Alba) Vergés, sinó que és desgavell cada cop més insostenible", ha valorat la formació anticapitalista, que ha arribat un acord de Govern amb ERC de cara la pròxima legislatura

Mossos control confinamento comarcal / ACNUn control comarcal dels Mossos d'Esquadra / ACN

Més ajudes els sectors afectats

Segons la CUP, en lloc d'aplicar més restriccions, seria "més efectiu i menys lesiu seria que la Generalitat desplegués aquelles ajudes econòmiques a la població que permetessin reduir el mínim la interacció entre la ciutadania durant un període temporal reduït".

Aquesta formació també ha reclamat major transparència del Prociciat i que faci públiques les actes de les seves reunions perquè "a ciutadania pugui conèixer quins criteris se segueixen per adoptar acords", així com "saber quines són les persones que hi participen i a quins interessos representen". 

Finalment, els anticapitalistes han denunciat que "contínuament es fa recaure en la població la responsabilitat de fer front a la Covid-19" alhora que han valorat que Vergé i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, "eludeixin la seva responsabilitat" perquè no s'està garantit el dret del teletreball o les mesures sanitàries necessàries per a molts sectors laborals. Així mateix, també han reclamat que es millori la situació laboral dels sanitaris.

 

Imatge principal: Una imatge d'arxiu de Dolors Sabater / Sergi Alcàzar

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat