Pedro Sánchez segueix enrocat en el seus arguments per no ordenar un confinament total d'Espanya per la pandèmia del coronavirus

El president del govern espanyol ha afirmat que a la reunió que ha celebrat aquest diumenge, per videoconferència, amb els presidents autonòmics ha rebut el suport i col·laboració de tots ells per dur a terme mesures per frenar el virus. Ara bé, ha rebutjat les propostes formulades per cessar tota activitat econòmica, que li ha proposat el president de la Generalitat, Quim Torra i quatre president més

"Si es miren les mesures que han pres altres països, Espanya està a l'avantguarda. Hem pres mesures duríssimes", ha dit el cap de l'executiu en la roda de premsa d'aquest diumenge a la tarda des del Palau de la Moncloa, després de quatre hores de reunió amb els presidents autonòmics.

 

Torra havia insistit en la necessitat de "confinament total i en aturar qualsevol activitat que no siguin serveis essencials" i que només es permeti el desplaçament de professionals sanitaris, d'alimentació i altres serveis essencials.

No obstant, Sánchez ha explicat que plantejar un confinament d'un mes de durada, com el que sol·licitarà dimarts al Congrés dels Diputats, no només té efectes "socials", sinó també "psicològics", sobretot en persones grans o en víctimes de violència de gènere, a les que ha recordes que els "mecanismes de protecció" segueixen habilitats. "Estem imposant unes mesures d'extraordinària gravetat", ha recalcat.