Des de dissabte passat que es permet sortir a passejar o fer esport. Amb la desescalada del confinament pel coronavirus sorgeixen, però, altres dubtes. Tot i que ja havíem fet algunes sortides curtes per anar a comprar o passejar el gos, les preguntes que se'ns poden plantejar sobre què hem de fer amb la roba quan tornem de passejar o fer esport tenen resposta.

Què hem de fer quan tornem a casa? Com hem de rentar la roba? Ens l'hem de treure només arribar-hi o podem anar tot el dia amb la roba posada? El ministeri de Sanitat ho diu molt clar. És imprescindible treure's la roba en arribar a casa, però sense espolsar-la. A l'hora de rentar-la cal fer-ho amb detergent i a 60 graus si es pot. 

 

A més, també recomanen deixar els objectes que no es necessitin com la bossa de mà o les motxilles en una caixa a l'entrada, així com les sabates. Cal desinfectar els telèfons mòbils i les ulleres. 

Per altra banda, quan som fora, s'aconsella no tocar superfícies i fer servir guants. I en el cas de fer servir el cotxe, també es diu que cal rentar-lo sovint. 

Ara per ara no se sap quant viu el virus en teixits, i és precisament per aquest motiu que els experts recomanen rentar la roba més sovint. 

EN DIRECTE | Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

🦠 CORONAVIRUS A CATALUNYA: evolució de casos, greus, morts i altes

🍴 GUIA | Bars i restaurants on pots anar a buscar menjar per endur a partir d'avui

🚶‍♀️Franges horàries per passejar i fer esport

🔴 Segueix ElNacional a Telegram