Aquest dilluns hem entrat a la fase 0 de desescalada pel confinament i també ha començat l'obligatorietat de portar mascaretes quan viatgem en transport públic pel coronavirus. Hi ha hagut moltes informacions que recollien la importància de dur-la i altres que posaven més èmfasi en la higiene de mans, per exemple. 

tossir coronavirus captura cnn

Una persona tus sense mascareta / Captura CNN

Com actua el virus si tossim amb una mascareta posada? Un laboratori a la Florida Atlantic University ho ha simulat. En el vídeo es pot veure que el virus recull una distància de gairebé tres metres en només 10 segons, quan una persona tus sense mascareta. 

El vídeo, de la CNN, també mostra que el virus té cert impacte amb una mascareta posada tot i que les partícules no s'escampen tant. I què passa si fem servir la mà i no el colze, com se'ns ha recomanat des de l'inici de la pandèmia? Tot i que segons la simulació no "viatja", sí que s'escampa en totes direccions. 

Segons comenten els experts, els virus poden mantenir-se uns tres minuts a l'aire i asseguren que la distància de 6 peus (uns gairebé 2 metres) és la mínima que s'hauria de mantenir.