L'aparició del coronavirus ha generat i continua generant moltes preguntes. Una d'elles, força difícil de respondre, fa referència a la propagació de les partícules a l'aire. La forma en què s'escampen les partícules, incloent, és clar, les dels virus, depèn de com tossim i quines mesures de prevenció prenem en fer-ho. 

El vídeo de la Bauhaus-Universität Weimar ensenya què és el que passa exactament quan respirem o tossim fent servir diferents mesures protectores. Concretament, a les imatges es pot veure les partícules que s'escampen quan es respira normal, quan es tus, quan es tus tapant-se amb la mà, quan es tus amb el colze davant, amb una mascareta que para la pols i una altra de quirúrgica. 

Els resultats, tal com es pot veure, són visibles. D'aquesta manera, la mateixa Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana fer servir una mascareta si s'està infectat de Covid-19 i si no se'n té, tossir al colze. ​

Segueix aquí l'última hora sobre el coronavirus Covid-19 a Catalunya, Espanya i el món

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat