Si ets de les persones a qui els agrada cuidar el seu pes o si, a pesar haver-te proposat cuidar-te durant les festes, has acabat menjant més del compte, potser t'anirà bé començar a poc a poc una senzilla dieta a partir d'aquesta setmana.

Els àpats abundants de Nadal, beure més de l'habitual i deixar de banda l'exercici, són algunes de les situacions a les quals ens exposem gairebé tots quan arriben les celebracions en família i amb els amics. I el cas és que no només ens engreixem dos, tres o quatre quilos, sinó que sotmetem el cos a un càstig poc saludable en ingerir dolços en excés, sobretot.

Per això, si vols aprofitar la resta del mes per recuperar la figura, per desintoxicar-te una mica o, ja que t'hi poses, per començar el 2020 amb un dels clàssics propòsits d'any nou, com és el d'aprimar-se, veurem una sèrie de consells senzills per començar una dieta sense que costi molt.

Sartén

No pretenguis fer-ho a la perfecció

Afrontar un període d'un cert sacrifici o de canvi d'hàbits alimentaris no significa seguir-lo al peu de la lletra o si no, deixar-lo. De fet, els qui afronten una dieta amb aquesta mentalitat solen ser els primers a abandonar-les.

És important ser constant i tenir certa disciplina, però si algun dia vols premiar-te per alguna raó o et ve de gust menjar un dolç, no passa res, sempre que la resta del temps siguis metòdic i estiguis convençut que desitges dur a terme la dieta que t'has proposat.

Marca't un pla

No vagis mai a cegues. Cada dia és diferent i, per això, val la pena que planifiquis amb temps com seran els teus àpats tots els dies de la setmana. Cosa que també hauries de fer quan vagis a fer la compra, i així, quan vagis al supermercat, portis en un paper o al mòbil què necessitaràs per dur a terme la dieta que has decidit seguir.

Pel que fa a l'exercici, que és ideal com a complement de la dieta, decideix prèviament què faràs cada dia de la setmana. Segueix sempre el pla que tu mateix et marquis.

Sigues realista

Diuen que el paper ho aguanta tot i moltes vegades és cert. Quan decidim dur a terme un pla per cuidar-nos, no és estrany que ens marquem metes superiors que després no es poden materialitzar. Per això, els àpats han de ser equilibrats i que no et facin passar gana. L'exercici, moderat i que vagi augmentant en intensitat i temps amb el pas dels dies. Ningú no et coneix millor que tu mateix, així que planteja't un esquema assumible per poder assolir la meta.

Cambrer

No renunciïs als hidrats de cop

Acceptem de bon grat els hidrats de carboni, en qualsevol de les seves versions. És més, prescindir d'ells de cop i volta no és ni senzill ni recomanable. Per això és millor que els treguis de la dieta diària progressivament. Amb 25 grams que en vagis restant cada dia, arribaràs a l'objectiu de deixar-los de banda habitualment molt més fàcilment.

La importància de la sal al principi

Quan es redueixen els hidrats de carboni, es produeix un efecte diürètic que causa un canvi ràpid en l'equilibri dels electròlits. A mesura que el cos s'adapta a la crema de greix com a combustible, pot fer que et sentis cansat, irritable o, fins i tot, marejat.

Perquè no et passi això, convé afegir una culleradeta de sal als àpats diaris, sobretot els primers dies. Fes-ho sempre que no pateixis de problemes de tensió alta. En aquest cas, consulta primer amb el teu metge.