Ja arriba Nadal, una de les èpoques més boniques que hi ha. Però és innegable que el menjar es converteix en un autèntic malson per a molta gent quan acaben les festes. Acabem tips de menjar, amb els famosos àpats, i el lògic és el que passa a continuació, que molts arriben a gener amb més quilos dels que toquen i buscant una dieta que els ajudi a tornar al seu estat ideal.

Però, com sempre, el millor és la prevenció, així que aquí van cinc consells per arribar al Nadal de la millor forma possible i amb algun quilo de menys per compensar els gairebé inevitables excessos que després es produiran durant les festes.

Sopa Nadal

Practica el dejuni intermitent

És un mètode popular i eficaç per perdre pes, però, en qualsevol cas, per dur-lo a terme es recomana consultar amb un metge abans de començar a practicar-lo sense supervisió. Consisteix a dejunar cada dia durant 16 hores i després menjar durant 8 hores. Això acaba suposant una reducció d'unes 300-500 calories diàries.

Menja prou proteïna

La quantitat recomanada és d'almenys 0,8 grams per quilogram de pes corporal. Un home de 80 quilos necessitaria un mínim de 65 grams de proteïna per dia, i per posar un exemple que serveixi de guia, una tassa de qualsevol tipus de llet conté aproximadament 8 grams de proteïna.

Atipar-se de fruites i verdures

Per preparar-nos al que vindrà, és important menjar saludable els dies anteriors. Les fruites i verdures són la millor opció perquè contenen molts nutrients. A més, solen tenir un bon preu, aporten hidratació i en quantitats significatives són saciants.

Vegetals

Planificar els menús

Per tenir clar el que cal menjar aquests dies, el millor és planificar tots els menús. Potser costa fer-ho al llarg de tot l'any, però val la pena posar-s'hi durant els dies previs a les festes. D'aquesta manera serà més fàcil disposar d'una alternativa saludable i resulta més senzill no caure en temptacions.

Aplicar el mètode del plat de Harvard

El mètode del plat de Harvard consisteix a dividir en tres parts el plat. En la primera part, que ha d'ocupar la meitat, s'han d'introduir les verdures i fruites. En la segona part es posen les proteïnes, preferentment peix, aus i nous i, en menor mesura, carns vermelles. La mesura de referència és el palmell de la mà. I, finalment, els hidrats de carboni, que han d'ocupar l'altre quart del plat i s'ha de correspondre a la mida d'un puny: llegums, cereals integrals, arròs, pasta integral i patates.