Amb les festes de Nadal cada vegada més properes, arriba una època en què els excessos són la norma, sobretot en el que en alimentació es refereix. De fet, una vegada finalitzen, de mitjana s'estima que les persones es poden arribar a engreixar dos o tres quilos. Per això és aconsellable cuidar-se abans que comencin les celebracions i així poder compensar més endavant. Aquests són alguns consells que poden ajudar a preparar-se per al Nadal.

Planificar els menús

Aquest és un dels consells més importants. Perquè quan arribin les festes, serà complicat seguir un pla, davant de l'acumulació d'àpats, sopars i celebracions. Abans, és precís planificar una dieta posant per escrit o a través d'una aplicació el que es menjarà cada dia.

Practicar el dejuni intermitent

Consisteix a realitzar una dieta amb intervals de temps reduïts per als àpats i espais més amplis de dejuni al dia. Es pot realitzar de diverses maneres, com per exemple l'anomenat 16:8, en el qual la persona que el segueix ha de mantenir-se 16 hores en dejú i menjar en les 8 restants; el de 24 hores, pel qual es realitza un sol àpat al dia. O també el de dies alterns, en el que la dieta s'ha de realitzar mitjançant un dejuni un dia i alimentació un altre. Estudis com aquest, dut a terme per experts de la Universitat de Califòrnia durant 3 mesos, demostren que els participants redueixen el seu pes. En aquest cas, un 3% de l'índex de massa corporal (IMC) de mitjana, minimitzant així mateix el risc de tenir una malaltia cardiovascular.

PlátanoAssegurar-se de prendre la proteïna necessària

Un dels grans problemes que es produeixen avui dia en el que a alimentació es refereix és que hi ha un abús de la ingesta d'hidrats de carboni. Per això, és necessari assegurar-se de prendre la quantitat de proteïna necessària, que és almenys 0,8 grams per quilogram de pes corporal. Un home de 80 quilos necessitaria un mínim de 65 grams de proteïna per dia.

Seguir el mètode del plat

El mètode promogut per la Universitat d'Harvard és l'epítom d'una alimentació saludable. Consisteix a dividir en tres parts el plat. En la primera d'elles, que ha d'ocupar la meitat, s'ha d'introduir les verdures i fruites. En la segona part es disposen les proteïnes, preferentment pescat, aus i nous i, en menor mesura, carns vermelles. La mesura de referència és el palmell de la mà. I, finalment, els hidrats de carboni, que han d'ocupar el quart de plat restant representant la mida d'un puny.