Un nou toc de queda no és a la llista de prioritats del Govern de la Generalitat. Així ho ha explicat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una compareixença de premsa aquesta tarda. "No crec que hi hàgim d'arribar a aquest punt, tindria un impacte emocional per tothom", ha explicat als periodistes en l'acte de presentació dels 5 o 6 camions que permetran vacunar entre 1.000 i 1.400 persones, unes declaracions que recull l'ACN.

L'aclariment arriba després que el Govern hagi fet públiques avui les noves restriccions, que comporten el tancament dels espais interiors dels locals d'oci nocturn. En aquest sentit, malgrat que el Govern no considera necessària la reinstauració del toc de queda, sí que s'ha remarcat la necessitat de tornar a portar la mascareta. La portaveu de l'executiu ha explicat que se sol·licitarà al govern espanyol que l'element d'autoprotecció torni a ser obligatori a Catalunya.

Les imatges del Vida "no es poden repetir"

Així mateix, el conseller ha condemnat les imatges que ha deixat el Festival Vida i ha llançat un advertiment pel pròxim gran esdeveniment musical que tindrà lloc al nostre país, el Festival Cruïlla: "no es poden repetir" situacions "no desitjades".

Un altre dels canvis en la normativa impulsats avui és que a tots els esdeveniments musicals amb més de 500 persones on el públic està dempeus s'haurà de presentar una prova d'antígens realitzada fins a 12 hores abans. Argimon ha defensat el marge temporal afirmant que "amb la taxa de multiplicació que tenim avui dia pot ser que avui no estigui infectat però demà sí".

Espanya no es planteja tancar l'oci nocturn

El govern espanyol no ha presentat cap  proposta relacionada amb el tancament de l'oci nocturn o la reinstauració del toc de queda a la Comissió de Salut Pública celebrada avui. Hi ha comunitats, com Cantàbria, que han pres mesures en aquest sentit de manera unilateral.

El perill de noves variants

Dilluns Catalunya va diagnosticar 6.000 nous casos de Covid-19 i el país registrava una incidència acumulada de 401,51 casos. A més, Argimon ha assenyalat el perill que apareguin noves variants que no es puguin combatre amb les vacunes actuals. "Cada variant que va entrant té més avantatges competitives, són més transmissibles i poden causar més virulència", ha argumentat. També ha lamentat que mentre a Catalunya la vacunació està al voltant del 40%, a alguns països de l'Àfrica no s'arriba "ni a un 1% de vacunació".

 

Imatge principal, Barcelona durant el toc de queda / Sergi Alcàzar