Portar una dieta saludable i abundant en aliments integrals rics en fibra pot ajudar a alleujar els símptomes de les hemorroides. Les hemorroides són venes inflamades que se situen a l'anus o a la part inferior del recte, on els rebutjos s'acumulen abans de passar com excrements. Al voltant del 50% dels adults majors de 50 anys pateixen hemorroides en algun moment.

Hi ha dos tipus d'hemorroides: les hemorroides externes que es formen sota de la pell a prop de l'anus i les hemorroides internes que es formen a l'anus i el revestiment del recte inferior. Afortunadament, el que mengem pot ajudar-nos a alleujar els símptomes de les hemorroides.

Ingerir més aliments integrals rics en fibra i baixos en greixos pot reduir o prevenir els símptomes de les hemorroides. Això és possible gràcies a diverses raons. D'una banda, la fibra augmenta el pes dels excrements, reduint així el temps que passen al còlon. A més, augmenten la retenció d'aigua al còlon, la qual cosa provoca que els excrements siguin més tous. I finalment, disminueix el pH al còlon, la qual cosa fa que es redueixi el temps de trànsit pel mateix.

Macarrons integralsLa pasta integral és un dels aliments que ajuden a prevenir l'aparició de les hemorroides

A continuació veurem alguns dels aliments més recomanats per evitar patir hemorroides o millorar les seves molèsties si es pateixen.

Prunes panses

Les prunes panses són prunes seques i riques en fibra. Aquestes prunes panses també ajuden a mantenir l'estómac ple per més temps, el que significa que una persona no necessitarà menjar amb tanta freqüència. Això pot ajudar a reduir tant el restrenyiment com l'obesitat, que pot ser un factor de risc d'hemorroides.

Pomes

Les fibres insolubles que es troben a la pell d'una poma no es descomponen durant la digestió i ajuden a augmentar el volum dels excrements, la qual cosa provoca un efecte laxant.

Peres

Les peres són increïblement riques en fibra i altres compostos que poden beneficiar les persones amb hemorroides. Les peres també contenen fructosa, que pot actuar com a laxant natural.

Llegums

Els llegums, com les llenties, els cigrons, les faves i els pèsols, es troben entre les millors fonts de fibra que existeixin, i algunes investigacions hagin mostrat que consumir llenties condueix a augments significatius en el pes dels excrements i redueix el temps que passen al còlon.

Pa, pasta i cereals integrals

Els productes de blat integral sense processar o lleugerament processats són rics en fibra insoluble, la qual cosa augmenta el pes fecal i el temps de trànsit del còlon.

Baies

Les baies, com els gerds, les mores i les maduixes, en tenen una alta ràtio de pell-fruit, el que significa que contenen molta fibra per porció. Les baies també contenen molta aigua, la qual cosa ajuda a estovar els excrements i a mantenir el sistema digestiu en moviment sense problemes. També contenen fructosa, que té un efecte laxant natural.

BaiesLes baies contenen importants quantitats de fructosa, el que les converteix en laxants naturals

Carxofes

Alguns sistemes de medicina tradicional utilitzen carxofes i varietats de card (que són de la família de la carxofa) per tractar les hemorroides. Una raó que això sigui així és el seu alt contingut de fibra.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat