Es multipliquen els exemples que demostren que els missatges dels polítics i els experts sanitaris advertint de la greu situació d'aquesta onada per coronavirus no tenen cap mena d'efecte en una part de la societat.

Ahir al matí eren parcs naturals com el del Montseny, també la Garrotxa i Montserrat, que tenien els aparcaments col·lapsats de visitants. A la tarda, es va tornar a demostrar que la socialització prescindible es repetia als parcs de Barcelona

Al Poble Nou o la Ciutadella proliferaven grups de persones passant la tarda a la gespa d'aquests parcs sense mascareta ni mantenint la distància de seguretat. Imatges que es van repetir durant moltes hores fins que es va pondre el sol.

Aquest diari ha pogut comprovar com, en altres ocasions on també es demanava respectar les normes per aturar la Covid-19, la Guàrdia Urbana de l'Ajuntament de Barcelona regulava el trànsit dels carrers, però no actuava contra les aglomeracions que es produïen i veien.

Poble Nou PatriciaJugant i berenant a la gespa, ahir al Poble Nou / Foto: Patricia Paredes Gómez

Poble Nou Mapfre PatriciaImatges del capvespre d'ahir a Barcelona / Foto: Patricia Paredes Gómez

Alguns dels veïns i veïnes que ahir van veure aquestes imatges ho han denunciat a través de les xarxes socials. També demanen explicacions a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Transport públic

Aquestes imatges les veiem en els parcs naturals i als jardins de la ciutat, però també en el transport públic. El darrer a denunciar aquest fet és el físic i investigador Àlex Arenas, que demana revisar "ja les aglomeracions a rodalies, metro i busos". Arenas, molt crític també pel fet de no tancar les escoles, avisa que "cal limitar l'aforament a tots els transports públics". I sentencia: "Gent anxovada durant hores, no".