S'havien fet avisos i els alcaldes dels municipis s'han reunit per fer front al col·lapse de visitants, cada cap de setmana, al parc natural del Montseny. Però novament s'han tornat a repetir les imatges, poc després de les deu del matí. També a la zona volcànica de la Garrotxa i es comencen a veure aglomeracions al parc de Sant Llorenç i l'Obac i Montserrat.

Des de l'esclat de la pandèmia, i la posterior desescalada, la mobilitat reduïda ha fet proliferar l'atractiu pel món rural a Catalunya. Des del Govern han insistit, i ho segueixen fent, que s'ha de reduir tota aquella mobilitat innecessària, però els missatges no calen en la societat. Tampoc condiciona que hagin tancat bars i restaurants.

Des de la Diputació de Barcelona s'ha anunciat que els Mossos han restringit els accessos i tots els aparcaments s'han col·lapsat. Les autoritats recorden "seguir les mesures sanitàries i evitar els desplaçaments que no siguin necessaris". Aquests són els talls:

Parc natural del Montseny:

  • Carretera BV-5114, enllaç amb la BV-5119, abans de Campins
  • Carretera BV-5301, km 7,1 passat Sant Esteve de Palautordera

sant llorenç de muntAparcament de Sant Llorenç de Munt / Foto: Diba

Parc natural Sant Llorenç del Munt i l'Obac:

  • Carretera BV-122, km 7,1 passat Matadepera

acces restringit

Aparcaments restringits al Montseny aquest matí / Foto: Diba

El missatge que es vol donar és de contundència i conscienciar que no es poden repetir més aquestes imatges. Fins al Montseny, s'hi ha desplaçat la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, per comprovar la feina dels Mossos.

Presidenta Diputacio Nuria Marina

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, al Montseny / Foto: Diba

La crida és generalitzada a tots els parcs naturals de Catalunya. A tall d'exemple, el de Collserola també recorda que queda prohibit aparcar, fer un pícnic o una barbacoa. I tan sols alguns restaurants oferiran menjar per emportar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat