L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha confirmat que hores d'ara hi ha 300 casos actius de coronavirus a la ciutat. Segons Marín, les dades facilitades pel departament de Salut durant el cap de setmana no es corresponien amb la realitat: "Ni partíem de 30 casos ni en teníem 100". L'alcaldessa, però, ha evitat polemitzar i demana al Govern reforçar l'atenció primària, amb l'ampliació dels horaris dels centres, per tal de controlar el brot.

A més, Marín ha assegurat que la població més afectada és la jove, entre 20 i 50 anys i que "el volum d'infectats comença a ser important". L'alcaldessa ha subratllat que la procedència del contagi és diversa: "Les persones que estan infectades no han sorgit d'una única trobada".

Diverses mesures per aturar el brot

L'Ajuntament ha aprovat un seguit de mesures, que s'afegeixen al tancament de pistes esportives a l'aire lliure: s'anul·len les activitats d'esport col·lectiu, es tanquen les pistes de petanca i es recomana a bars i restaurants prioritzar l'ús de les terrasses. L'alcaldessa,demana al Govern reforçar l'atenció primària, amb l'ampliació dels horaris del centres, per tal de controlar el brot.

Marín ha lamentat que la informació de les dades és poc precisa i varia en funció de criteris tècnics. L'alcaldessa ha destacat que el contagi al Club de Polo de Barcelona es deu a positius de l'Hospitalet i també hi ha casos provinents d'un vol internacional.

Ban municipal

Davant aquest brot, l'alcaldessa dictarà un ban municipal perquè els 260.000 ciutadans de la ciutat extremin les mesures de seguretat, per les quals també vetllarà una presència dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana "més intensiva" per a evitar les aglomeracions ciutadanes i insistir en l'ús de màscares. Igualment, el consistori comptarà amb un comitè de crisi que es reunirà cada dia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat