El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha demanat al Govern català que "recuperi el seny", abandoni el "radicalisme absurd de la seva obsessió separatista" i "es dediqui a governar per resoldre els problemes dels ciutadans".

"No entenc aquesta obsessió pel procés de separació quan tots junts podem sortir millor i més ràpid de la crisi", ha dit el ministre durant una visita a dependències de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a Gijón. En aquest sentit, ha destacat que la "radicalització" del discurs independentista "no resol els problemes dels ciutadans" i "portarà a crispar encara més a la societat".

Zoido ha assegurat que el Govern del PP "dialoga" amb la Generalitat i col·labora perquè l'administració catalana pugui pagar les nòmines "gràcies al finançament del Govern d'Espanya". A més, el titular de la cartera d'Interior ha advocat per "enfortir la connexió" entre l'Estat i l'administració autonòmica per millorar la seguretat dels espanyols i els catalans. 

Tot això, en un dia en que el president Carles Puigdemont ha nomenat tres nous consellers i un nou secretari general per avançar cap al referèndum de l'1 d'octubre. Un moviment intern de l'executiu que des del Govern espanyol, per boca del propi president Mariano Rajoy, s'ha titllat de "purga els dubtosos", i de triomf del radicalisme".