L'eurodiputat Javier Nart ha encès la metxa de la discòrdia a la cúpula de Ciutadans després de la seva maniobra d'abandonar el partit però conservar la seva acta d'eurodiputat. Mentre que el posicionament oficial de la formació espanyolista és que una vegada confirmada la baixa ha de retornar l'acta en compliment de la carta ètica que firmen els seus càrrecs públics, Luis Garicano, en qualitat de cap dels eurodiputats de Ciutadans, s'ha despenjat de l'ortodòxia i ha defensat la jugada de Nart i l'ha protegit.

Així, mentre d'una banda l'executiva del partit espera que Nart decideixi renunciar al seu escó "per coherència" en paraules de Lorena Roldán, malgrat no haver formalitzat cap petició en aquest sentit, un alt càrrec del mateix partit dona peu no només que Nart conservi el seu escó, sinó que, per acabar-ho d'adobar, romangui en la delegació europea de Cs encara que ara figuri com a independent.

La discòrdia entre Garicano i l'executiva del partit a compte de Nart és doncs evident, i no fa més que llançar més llenya al foc en un partit que ha patit en els últims mesos baixes d'importància, algunes amb escamoteig del càrrec inclòs, com en el cas del propi Nart.