L'eurodiputat Javier Nart ha comunicat a la direcció del partit que "deixa de mantenir la seva condició d'afiliat", encara que continuarà formant part de la delegació de la formació taronja al Parlament Europeu i "defensant el programa electoral de Cs a les eleccions europees". A través d'un breu comunicat, Ciutadans ha informat de la baixa de Nart, que es produeix gairebé dos mesos i mig després que renunciés al seu lloc en el Comitè Executiu del partit liderat per Albert Rivera.

"Nart continuarà formant part de la delegació de Cs i del grup liberal Renew Europe al Parlament Europeu. L'eurodiputat continuarà defensant els interessos dels espanyols i del programa electoral de Cs a les eleccions europees de maig de 2019", ha afegit el partit. Es confirma així que Nart no renuncia al seu escó, que va ocupar per primera vegada el 2014 després d'encapçalar la llista de Ciutadans a les eleccions aquell any.

Nart va abandonar l'Executiva de la formació taronja el passat 24 de juny, just després de forçar una votació, juntament amb el líder de Cs a l'Eurocambra, Luis Garicano, per revisar l'estratègia després de les eleccions generals d'abril.

Més baixes

L’economista Francisco De la Torre també ha formalitzat avui la seva renúncia a l’escó que ocupava al Congrés després que el mes de juliol passat ja abandonés la direcció del partit taronja. De la Torre ha assegurat haver perdut ‘la il·lusió’ en el projecte liderat per Rivera. De la Torre va ser portaveu d’Hisenda de la formació taronja durant la passada legislatura.