La diferència entre els gerros xinesos socialistes és notable. Si la setmana passada Felipe González carregava contra Podemos i beneïa l’acostament a Ciutadans, aquest dilluns José Luis Rodríguez Zapatero ha fet tot el contrari. L’expresident espanyol ha esmenat la plana a Pedro Sánchez en ple acostament de La Moncloa a la formació d’Inés Arrimadas arran de la crisi del coronavirus. Si Zapatero hagués de triar, ho tindria clar. “Ciutadans és un dels pitjors experiments de la democràcia”, ha alertat.

En una entrevista a la COPE, Zapatero ha admès que no comparteix les paraules de Felipe González, comparant el govern de coalició amb el “camarot dels germans Marx”. En aquest sentit, preguntat sobre quins socis hauria triat ell, ha assegurat que “li agrada més” el partit de Pablo Iglesias. “Veurem si ara es reconverteix el projecte d'Albert Rivera, però és conegut, i a la proves em remeto, que ha estat un dels pitjors experiments de la democràcia”, ha assegurat l’exdirigent socialista. En canvi, ha destacat el trajecte de “posicions molt antisistema” a la sensatesa de Podemos. “Un a la vida madura desfent prejudicis”, ha assenyalat.

Zapatero també ha sortit en defensa de la gestió del coronavirus del govern Sánchez-Iglesias. “El govern ha reaccionat amb la mesura adequada, que és l’estat d’alarma, i donant resultats en termes objectius de control de l’epidèmia bastant positius”, ha defensat el dirigent socialista. També ha subratllat que, gràcies a l’ajuda europea, ha posat en marxa un “pla extraordinàriament ambiciós de compromís social”.

En aquest context, ha destacat l’”esforç pel diàleg” fet per Sánchez, que farà que el govern surti “parlamentàriament reforçat” de la crisi sanitària. En canvi, ha contraposat, “el PP s’ha quedat sol amb Vox” al Congrés dels Diputats. I ha conclòs: "L'experiència fins ara de govern de coalició és bastant raonable. És més la crisi que ha suposat el covid no farà altra cosa que unir el govern".

No hi ha hagut cap pregunta sobre els documents desclassificats per la CIA que situen Felipe González en la creació del terrorisme d'estat dels GAL.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram