Acte de força de Yolanda Díaz a Ada Colau amb motiu de les eleccions municipals 2023. La vicepresidenta del govern espanyol i líder de Sumar ha reivindicat l'alcaldessa de Barcelona en una gran trobada de l'espai dels comuns al Palau de Congressos de la capital catalana. Díaz ha advertit que de cara al 28 de maig es disputaran dos models de ciutat: d'una banda, hi haurà el del candidat de Junts, Xavier Trias; de l'altra, el d'Ada Colau. Mentre que la visió de l'independentista representa el passat perquè "mira als anys 90" i comporta "desregularització i privatització", la de l'alcaldessa actual és el model "de la il·lusió".

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

Díaz ha estat especialment contundent contra Trias i totes les dretes. La líder de Sumar ha argumentat que cal anar amb compte amb totes les formacions conservadores, "tinguin les sigles que tinguin", i els ha enviat un missatge directe. De fet, ha interpel·lat Trias i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo: "S'han acabat les lleis d'austeritat". En contraposició, el model de Colau és "el de l'esperança i la il·lusió", i el model dels serveis públics, els feminismes, la cultura, les escoles, les biblioteques i els drets de la comunitat LGBTQ+. Per això ha aprofitat per fer una crida a tota la classe treballadora perquè es mobilitzi el 28 de maig en defensa del projecte dels comuns i d'Ada Colau.

També ha estat una oportunitat perquè la vicepresidenta del govern espanyol hagi demostrat el seu model de país. Davant el debat pels macroprojectes, Díaz s'ha oposat frontalment als partits que defensen la construcció del Hard Rock a Tarragona i l'ampliació de l'aeroport de Barcelona. Per contra, ha aplaudit el projecte de les Superilles impulsades per l'alcaldessa de la capital catalana. Tot i això, la seva intervenció ha estat interrompuda per activistes de l'Escola Massana, que han reclamat a Ada Colau la cessió de l'espai.

Ada Colau, contra els seus predecessors

Per la seva banda, Ada Colau ha dit que els alcaldes que l'han precedit rebien querelles dels moviments veïnals i que, en canvi, ella les rep de part "dels de sempre". Així mateix, la candidata dels comuns ha criticat que Trias es presenti per "desmuntar les polítiques del canvi". No només això, sinó que ha disparat contra els seus actuals socis del govern municipal, el PSC. Colau s'ha mostrat "perplexa" de que els socialistes obrin la porta a pactar amb Junts després del 28 de maig. "Més perplexitat em genera que partits que s'autodenominen progressistes ara facin veure que no estan al govern i obrin la porta a pactar amb Junts. Estic perplexa", ha llançat, en al·lusió al candidat del PSC, Jaume Collboni, que va sortir de l'executiu local.