Els activistes compleixen la seva amenaça. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat aquest dissabte en un acte juntament amb la vicepresidenta del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, que ha volgut servir per impulsar la barcelonina en la cursa de les eleccions municipals 2023. La cua per assistir a la conferència, que ha tingut lloc al Palau de Congressos, s'ha anat omplint des de primera hora del matí, amb grans expectatives dels assistents --en la darrera visita de Yolanda Díaz a la capital catalana ja van quedar-se fora de l'acte centenars de persones--. Però entre el públic hi ha hagut infiltrats: eren activistes compromesos amb aconseguir la cessió de l'antiga Escola Massana a les entitats que actualment gestionen l'espai.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

L'acte ha començat amb una actuació musical del Cor Rebel i Les Fourchettes, que ha animat els assistents posant-los a ballar. A continuació, ha estat la diputada dels comuns Jéssica González qui ha fet la presentació de les dues protagonistes principals. I ha estat quan Yolanda Díaz ha pres la paraula que els activistes han irromput. La vicepresidenta amb prou feines ha tingut l'oportunitat de dirigir unes paraules al públic. "Bon dia. Estic feliç d'estar aquí. L'últim cop que vaig ser-hi no havia fet encara un pas endavant...", ha dit, abans de ser tallada per diverses veus provinents del públic, que han clamat a l'uníson "L'Escola Massana es queda al barri" mentre mostraven cartells. Ben aviat, i per intentar silenciar les veus, els representants dels comuns asseguts darrere de Díaz, i també la resta del públic, s'han aixecat picant de mans per reivindicar la seva candidata entre crits de "Presidenta". Després d'uns moments d'incertesa i clams creuats, els activistes han acabat marxant voluntàriament i la vicepresidenta ha pogut continuar amb la seva intervenció.

Amb el precedent de Nou Barris

No és el primer cop que un acte amb Ada Colau rep una escridassada. I és que a mesura que s'acosta la campanya electoral els col·lectius descontents amb l'alcaldessa pressionen per aconseguir les concessions que reclamen. El diumenge 19 de març, ara fa un mes, un grup d'activistes va irrompre l'acte d'Ada Colau a Nou Barris que comptava amb la presència de Bob Pop i el Gran Wyoming. Era el mateix grup d'activistes que avui ha reclamat al govern municipal que respecti el compromís de cedir l'antiga Escola Massana a les entitats que actualment gestionen aquest espai.

En aquella ocasió, el grup d'activistes ja va amenaçar Colau d'irrompre en cada acte de campanya que faci des d'aquest moment fins a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Una amenaça que amb l'acció d'avui han demostrat estar disposats a complir-lo. De fet, a finals de febrer, un grup de 80 persones del mateix col·lectiu van irrompre a la seu dels comuns fent la mateixa demanda al govern municipal. En aquella ocasió es van atrinxerar a la seu del partit que governa a Barcelona i van entrar a la seu de Barcelona En Comú en una "acció sorpresa" per reclamar al govern municipal que respecti el compromís de cedir l'antiga Escola Massana. Els activistes van estar concentrats dins de la seu del carrer Marina 131 prop de tres hores i, finalment van desconvocar l'acció en aconseguir una reunió amb l'Ajuntament.