El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebut xiulades i esbroncades per part de desenes de persones properes a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en la seva visita a Granollers (Vallès Oriental). L'incident s'ha produït aquest divendres al vespre, quan Aragonès s'ha desplaçat a la ciutat per donar suport a la candidatura de Núria Maynou per representar Esquerra Republicana a les municipals de l'any que ve. En arribar, acompanyat del conseller de Salut Manuel Balcells que va ser regidor a Granollers, s'ha trobat amb diverses persones que portaven cartells de l'ANC amb lemes com "estem indignats amb la taula de diàleg" i "l'única via digna, la independència". A banda dels sorollosos xiulets, el president s'ha obert pas pels carrers entre crits de "botifler" i "traïdor". Protestes com aquesta s'han tornat cada vegada més freqüents, com la que va rebre al festival REC d'Igualada o la xiulada al Camp Nou, totes dues només en aquest mes de novembre.

Xiulada a Aragonès a Granollers

L'ANC de les Franqueses ha difós aquest dissabte la tensa rebuda que va tenir el president Pere Aragonès en visitar ahir vespre la ciutat de Granollers. Segons ells, la protesta fou organitzada per diversos col·lectius locals en contra de "la seva política rendicionista i col·laboracionista amb l'Estat". Entre altres, els veïns portaven cartells amb consignes més explícites com "#ACagar", "#AneuALaMerda" i "Fora botiflers #FocNou". Un cop va arribar a l'acte de presentació de la candidata d'ERC, Aragonès no va fer cap menció a la protesta, si bé va fer arribar el seu suport a la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i als diputats Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, a qui el TSJC envia a judici pels preparatius de l'1-O. Durant la seva intervenció, ha lamentat que la repressió hagi tornat a posar en el punt de mira quatre servidors públics “pel seu compromís amb la llibertat de Catalunya i amb l’1-O”. Aragonès ha insistit que “ni l’1-O va ser un delicte, ni lluitar per la independència de Catalunya ho és” i que els republicans seguiran utilitzant tots els instruments i eines al seu abast, com ara la confiança que els ciutadans els donen a les urnes, per “acabar amb la repressió, defensar la independència de Catalunya i avançar pas a pas cap a l’amnistia i el dret a l’autodeterminació”.

Xiulades a Igualada i al Camp Nou

A banda de la mostra de rebuig d'ahir a Granollers, el president Aragonès ha rebut xiulades en almenys dues ocasions més aquest novembre. La primera va ser el dia 5 al Camp Nou, durant el partit del Barça contra l'Almeria. En el moment que es va anunciar la seva entrada per megafonia, l'estadi es va omplir de xiulets, que es van tapar només un cop va començar a sonar Els Segadors. Dies més tard, va tornar a passar a Igualada (Anoia), quan el president visitava la ciutat amb motiu del Festival REC juntament amb Alba Vergés.