L'Ajuntament de Barcelona ha acordat amb el Gremi de Restauració que els xiringuitos de les platges de la ciutat puguin obrir a partir del 25 de maig amb terrasses més grans, segons assegura Betevé.

El decret del consistori permet que els locals puguin mantenir el mateix número de taules i cadires que tenien fins ara i que, per tant, podran ocupar més espai a les platges. D'aquesta manera mantenen l'aforament i respecten les mesures de seguretat.

L'obertura dels xiringuitos coincidirà amb l'obertura de la resta de terrasses de la ciutat i amb l'inici de la fase 1 a la capital catalana. 

El decret rubricat pel gerent municipal Francesc Jiménez també preveu un retorn parcial dels diners que ja van abonar els restauradors per poder explotar el servei dels xiringuitos. Se'ls retornarà el 100% de la part proporcional de les taxes corresponents als dies anteriors al 25 de maig, el 75% de la part proporcional de les taxes corresponents als dies entre el 25 de maig i el 30 de novembre i el 100% de la part proporcional de les taxes corresponents als mesos d’octubre i novembre per a aquells restauradors que abandonin l’activitat a finals de setembre.

Aquest decret apareix un mes després que més del 90% dels xiringuitos de platja de Barcelona renunciessin a obrir aquest estiu per culpa del coronavirus​. Segons va avançar El Periódico, els operadors van decidir renunciar a les seves concessions ja que preveuen que no serà viable econòmicament apujar la persiana aquest estiu que ve. 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram