Titulars de diferents colors als diaris d'aquest dimecres. Malgrat la diversitat, hi ha un parell de temes que coincideixen (i no és la calor): la Xina i l'atur.  I és que l'atur ha pujat aquest mes de juliol, un fet inusual. L'atur ha pujat a Catalunya en 3.310 persones durant el mes de juliol (+0,98%), després que al juny disminuís un 2,86%, i ara el nombre total d'aturats s'ha situat en els 341.391. La cosa és preocupant a tot l'Estat. La Seguretat Social ha perdut 7.366 afiliats al juliol, amb una caiguda del 0,04% respecte a les dades registrades el mes anterior, la pitjor dada de l'última dècada, segons les xifres presentades pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions. En aquest sentit, El País titula "El frenazo al empleo y la subida del paro en julio activan la incertidumbre". El diari, però, també aborda l'altre tema de la jornada. I menciona el viatge de Pelosi a Taiwan i la negativa d'Ayuso a apagar els llums dels aparadors i edificis. Aquest dimarts mateix, la presidenta de la Comunitat de Madrid va posar de manifest que es negava a respectar les limitacions a l'hora de fer servir els aparells de l'aire condicionat que havia anunciat el govern espanyol. Després d'un estira-i-arronsa, fins i tot s'ha dit que Ayuso ho portaria al Constitucional.  

el pais portada 3 agost 2022

El Periódico també destaca l'atur i Taiwan. "El empleo se frena en el peor julio en 20 años" és la notícia principal d'El Periódico. La foto és per a la visita de la presidenta del Congrés americà a Taiwan, que titllen de "desafiament a la Xina". El Punt Avui titula ""Deixem de banda les batalletes"", amb una fotografia del president de Catalunya, Pere Aragonès. A més, recorda també que defensa la taula de diàleg per aturar la repressió. La part central la dedica a la venda a la Comissió Europea de 250 milions de vacunes de la farmacèutica Hipra. També dediquen la part inferior a la visita de Pelosi i al retrocés del mercat laboral al juliol. "Les patronals demanen més flexibilitat i ajuts en el pla d'estalvi energètic", titula La Vanguardia. La foto és per a la visita de Nancy Pelosi i parlen de l'atur a la portada.

El periodico portada 3 agost 2022
El punt avui portada 3 agost 2022

La Razón recull la picabaralla entre Ayuso i el govern espanyol: "El gobierno ataca a Ayuso por sus críticas al plan energético". La foto principal és per la trobada del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el rei. Hi ha dues notícies secundàries a la portada: 'Interior acerca al País Vasco a los asesinos de Fernando Buesa y Tomás Caballero' i "La visita de Pelosi a Taiwán abre una crisis con China".

la razon portada 3 agost 2022

"La Xina inicia noves 'operacions militars' a l'estret de Taiwan" acompanyada de la foto principal del mateix tema, apareix a la primera pàgina de l'Ara. El rotatiu també dona espai a l'atur, que dona senyals d'alarma al juliol. El diari ABC: "La visita de Pelosi a Taiwán desata la ira de China y abre otro frente a Occidente", amb la foto principal de la seva arribada. La part inferior es dedica a Bolaños, que asseguren que va ignorar un informe que dubtava de la reforma de la Llei de Seguretat.

ara portada 3 agost 2022
abc portada 3 agost 2022

Finalment, El Mundo, també posa èmfasi en la situació de l'atur d'aquest juliol, Taiwan i la picabaralla d'Ayuso. "El Gobierno admite ya un fin de ciclo tras el 'julio negro' del empleo". Les maniobres amb foc real a Taiwan de la Xina com a resposta a la visita de Pelosi i el 'no' d'Ayuso al pla d'estalvi energètic coprotagonitzen les notícies de la primera pàgina del rotatiu.

el mundo portada 3 agost 2022

 

Imatge principal: un gràfic en pujada / Unsplash