La calor asfixiant torna a ser la gran protagonista de la previsió del temps. Alerta, però, perquè aquesta vegada les altes temperatures també ens portaran perilloses tempestes i pedregades d'aquí a poques hores. Quins dies seran els més càlids del mes d'agost? Quan cauran les tronades i calamarsades que poden provocar danys importants?

⛈️ Agost amb temps violent a Catalunya: més tempestes i noves pedregades a la vista!

Avui també us donem consells sobre com actuar si us trobeu porcs senglars que s'han convertit en una autèntica amenaça a Catalunya: una nena de 10 anys ha estat brutalment atacada per un senglar al mig del passeig de Cadaqués quan estava ple de gent. Tot seguit us mostrem imatges de l'incident i diversos vídeos de senglars passejant per diferents pobles i ciutats del país. A més, com cada dia, podeu veure totes les novetats de la previsió del temps:

 

A l'estiu els porcs senglars baixen als pobles perquè no troben ni aigua ni menjar a la muntanya

El brutal atac d'un porc senglar a una nena de deu anys al passeig de Cadaqués, a l'Alt Empordà, dispara totes les alarmes. En realitat, però, ja fa anys i panys que les alertes per porcs senglars haurien d'estar activades a Catalunya perquè, a banda de ser cada cop més urbanites, provoquen molts accidents greus a la carretera. És vergonyós i inacceptable que hagin de passar desgràcies perquè els polítics moguin fitxa de veritat i posin en marxa mesures efectives per controlar més i millor la població d'aquests animals salvatges a Catalunya. És evident que amb el que s'està fent fins ara no n'hi ha prou. A l'espera que el Govern de la Generalitat activi nous plans més efectius, us donem alguns consells sobre com actuar si us trobeu algun porc senglar:

Consells en cas de trobar nos amb un porc senglar / Ajuntament de Badia del Vallès
Què hem de fer si ens trobem un porc senglar? / Ajuntament de Badia del Vallès

Molta calor i alerta per fortes tempestes a Lleida

La previsió del temps continua encapçalada per la fortíssima calor i per tempestes que poden ser violentes i anar acompanyades de calamarsa o pedra. Aquest dimecres ens fregirem amb temperatures màximes de 38ºC en moltes zones de l'interior i amb mínimes de 26ºC a la costa que ens complicaran la nit amb una xafogor brutal. Farà sol a la majoria de comarques però, a mesura que avanci el dia, creixeran moltes nuvolades que, durant la tarda i de cara al vespre, deixaran tempestes al Pirineu, a gran part de les comarques del Pla de Lleida i en punts de les Terres de l'Ebre. Alerta perquè a les comarques de Lleida poden caure més de 20 l/m2 en només mitja horaDijous també farà sol i molta calor amb tronades de tarda al Pirineu i als ports de Tortosa-Beseit.

Quin temps farà el cap de setmana?

Atenció al que podria passar a partir de divendres perquè, tot i que els matins continuaran sent molt assolellats, tindrem condicions més òptimes a la inestabilitat i, durant les tardes, les tronades seran més freqüents a l'interior i al Pirineu. No descartem que caigui calamarsa o pedra. El cap de setmana vindrà marcat per la forta calor i per les tronades de mitja tarda. Dissabte les tempestes cauran en zones de muntanya però, en canvi, el proper diumenge a la tarda-vespre, podrien ser gairebé generals i més fortes. La setmana que ve també pinta molt càlida sense tempestes de tarda a partir de dimarts.