En Comú Podem ja se situa en campanya electoral. El seu líder, Xavier Domènech, s'ha mostrat visiblement molest per no haver rebut amb anterioritat la proposta de govern de coalició a la valenciana de Compromís. De fet, ha assegurat que la valoració del document l'ha fet al cotxe, al tornar de la trobada amb el rei Felip VI, i no ha tingut temps de fixar una posició amb la totalitat del grup.

De moment, la posició és de rebuig total. El portaveu de la confluència s'ha mostrat preocupat perquè aquest moviment in extremis sigui només "una batalla pel relat", i considera que la ciutadania "no s'ho mereix". Domènech ha demanat "prou bromes" al PSOE, el qual ha acceptat 27 dels 30 punts dels valencians, però s'ha negat a aplicar les 5 mesures de la PAH, fer marxa enrere amb la reforma de l'article 135 de la Constitució i derogar la reforma laboral. 

Sobre el fet que des de les files de Pedro Sánchez s'hagi dit 'no' a un executiu integrat per Podemos, Izquierda Unida, ells mateixos i confluències, però que incorpori independents, Domènech ha advertit si aquestes figures seran "gent de l'Ibex". A més ha carregat contra la petició del PSOE de donar suport als dos primers pressupostos, factor que "no és menor".