Després que al llarg d'aquests mesos hagin anat caient, per una raó o una altra, desenes i desenes de webs vinculades amb el procés i totes les que es creaven des del Govern —com per exemple, governalexili.org o governlegitim.org—, ara l'executiu en funcions de Carles Puigdemont n'ha obert una altra, sota el domini governrepublica.org

Així ho ha anunciat el president en funcions amb un tuit ras i concís, en què es limita a compartir l'etiqueta #RepúblicaCatalana i l'enllaç al nou web. Aquesta pàgina és similar a l'anterior, però el concepte Govern a l'exili passa a ser Govern de la República, i la pestanya on apareixien tots els membres del Govern desapareix.

Amb el logotip de la Generalitat de Catalunya sota una fotografia del Palau i acompanyat del text Govern de la República, el web explica —tal com ja feia l'anterior— que, "atesa la situació d’indefensió jurídica i institucional del Govern legítim de Catalunya davant l’agressivitat política i judicial de l’estat espanyol, l’Associació de Juristes Drets donarà cobertura legal a l’Oficina del Govern legítim de Catalunya, l’ens d’informació oficial del president, vicepresident i dels consellers del Govern sorgit democràticament de les urnes el 27 de setembre de 2015".

web govern catala

També es facilita un correu nou amb el nou domini per a qualsevol persona que vulgui contactar amb algun dels membres del Govern en funcions que són a Bèlgica o a Catalunya; a més, en comparteix el compte de Twitter, que continua sent el mateix: @catalan_gov.

Llibertat d'expressió?

Tant el Govern com les diferents entitats independentistes s'han vist obligades a anar obrint nous webs després que al setembre la Guàrdia Civil comencés a tancar totes les pàgines que els semblaven sospitoses de poder influir en el procés d'alguna manera. 

De fet, al setembre ja van tancar el web de l'ANC i desenes de webs sobre el referèndum de l'1-O, entre d'altres. Precisament per això, l'ANC va denunciar que la seva pàgina continuava tancada sense notificació oficial des del 25 de setembre, cinc dies després que la Guàrdia Civil entrés al Departament d'Economia i detingués 14 alts càrrecs del Govern per l'organització del referèndum. Ara, però, ja és accessible, tot i que ha estat tres mesos sense funcionar.

Altres pàgines web han anat caient, com la del Govern a l'exili o la del Govern legítim.