Segueixen insistint. Un vuitè condemnat per l'assalt a Blanquerna ha sol·licitat l'indult al govern espanyol per evitar l'ingrés a presó. Una petició que ja ha arribat al Tribunal Suprem perquè en redacti l'informe pertinent, tal com ha avançat El Periódico i ha pogut confirmar ElNacional.cat. De fet, aquest dijous l'Audiència Provincial de Madrid ha requerit vuit dels catorze condemnats pel denominat cas Blanquerna perquè des d'avui fins dilluns recullin presencialment l'ordre d'ingrés voluntari a la presó. Els magistrats els han donat un termini de deu dies per a ingressar en el recinte penitenciari que escullin un cop hagin recollit el manament.

El mateix Tribunal Suprem ja va respondre a set dels ultres condemnats que l'indult no procedia. Tot i això, com en tots els procediments d'indult, l'última paraula la té el Ministeri de Justícia. També sembla que no té a la seva agenda concedir la mesura de gràcia als ultres que van assaltar la Delegació de la Generalitat a Madrid la Diada del 2013.

Informe negatiu del Suprem

Sobre el requeriment de l'Audiència Provincial de Madrid, aquest dijous ja han recollit l'ordre d'entrada a presó cinc dels condemnats emplaçats. Aquest divendres està previst que ho faci un altre ultra, mentre que altres dos han sol·licitat una ampliació del termini per ingressar en un centre penitenciari. Segons ha avançat El Periódico, un ho ha demanat des de fora de Madrid i l'altre de manera presencial.

De manera paral·lela, la mateixa Audiència Provincial ha remès un ofici al Tribunal Suprem perquè indiqui l'estat de l'informe de la tramitació de l'indult de dos dels condemnats, que també va suposar la suspensió cautelar de la seva condemna. Fonts jurídiques consultades per Europa Press han dit que fins ara l'Audiència de Madrid només té constància de quatre tramitacions.

Recollir l'ordre d'entrada a la presó

A aquests quatre casos s'hi suma el d'un condemnat que va ser detingut i ja compleix la pena al recinte de Victoria Kent (Madrid). S'afegeix un altre que encara està desaparegut. Així, dels catorze inicials, de moment només està previst que vuit d'ells acudeixin a recollir l'ordre d'ingrés voluntari a la presó.

La setmana passada, després de vuit anys, l'Audiència Provincial de Madrid va dictar la interlocutòria per a deu dels catorze condemnats perquè entressin a la presó. Tot això, després que el Tribunal Constitucional no admetés per manca de "transcendència constitucional" el recurs d'empara que havia presentat Pedro Chaparro, dirigent del partit feixista Democracia Nacional.

 

Imatge principal: Moment de l'assalt al centre Blanquerna / Arxiu