Vox va arrencar la seva campanya electoral a Catalunya amb ganes de millorar els resultats de les anteriors eleccions. El líder de la formació d’ultradreta, Santiago Abascal, va venir a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat assegurant que el primer que farien en arribar a la presidència seria detenir el president de la Generalitat, Quim Torra. El seu missatge ha arribat i ha acabat vivint la nit més dolça de la seva història recent. 

La formació d’ultradreta ha aconseguit ser la tercera força al Congrés amb 52 escons i 3.639.845. El partit que demana l'abolició de les lleis d'igualtat i violència masclista ha aconseguit deixar la discreció al marge i pujar fins a 28 escons respecte les passades eleccions.

Coneixedor d'aquest poder, el líder de Vox, Santiago Abascal, s'ha volgut dirigir als centenars de simpatitzants que s'han acostat fins a la seu del partit a Madrid. "Tenim més de 50 espanyols per poder recórrer totes les lleis lliberticides i anticonstitucionals". Així, també ha qualificat els resultats com la "gesta política més important d'Espanya". "Ara, milers d'espanyols que no se sentien representats tindran veu", ha subratllat. 

A més a més de consolidar-se com a tercera força a la Cambra baixa, Vox ha aconseguit batallar amb el PP en algunes regions. A Andalusia es consolida també com a tercera força amb 12 –el PP n'ha aconseguit 15–. A Múrcia però ha donat la sorpresa i s'ha situat com a primera força –fins ara era la quarta–. A Ceuta ha aconseguit l'únic escó que es reparteix en aquesta ciutat autònoma. 

En les últimes eleccions, celebrades el passat 28 d’abril, la formació d’Abascal va aconseguir irrompre a la Cambra baixa amb 24 diputat i no va aconseguir la "reconquesta".