"A Catalunya hi ha un cop d'estat permanent: el procés". Així ha volgut començar la campanya electoral pel 10-N el president del partit d'ultradreta Vox, Santiago Abascal, a Catalunya i parlant de Catalunya. "Hi ha una emergència nacional a Catalunya". "Des de Pujol a Puigdemont i Torra, tots s'han enriquit mentre vosaltres perdíeu les llibertats", ha insistit. 

"El que passa a Catalunya ja no es resol de la nit al dia. Ni amb l'aplicació de la llei. Faran falta dècades. Caldrà molt de temps per arreglar aquesta destrossa", ha subratllat. "S'ha d'aplicar la llei per a aquests separatistes impunes". D'aquesta manera, ha repetit que el primer que faran en arribar a la presidència és "detenir i posar en disposició de la justícia a Torra".

Però en aquest míting d'inici de campanya també hi ha hagut temps de recordar l'exhumació de Franco del Valle de los Caídos en nombroses ocasions. "Uns trenquen el país i altres venen a treure morts. S'han de respectar els morts es diguin com es diguin". 

vox el nacional anna solé sans

Que l'Hospitalet ha estat un feu socialista durant molt temps tampoc se li ha escapat al president del partit d'ultradreta, que ha insistit diverses vegades que el "PSC s'ha rendit al separatisme" i ha exposat que se n'alegrava de començar precisament aquí. "Crec que no hi ha un lloc en tota Espanya on es pugui palpar millor la traïció del PSC, que us ha deixat abandonats".

Entre crits de "Puigdemont a prisión" i "presidente", Abascal ha acabat dient que "en aquest context de divisió fruit del separatisme us oferim unitat i concòrdia. És l'únic que hem d'oferir als espanyols que han perdut l'esperança". A més, també ha volgut subratllar que "el pitjor que li pot passar a un català és deixar de ser espanyol".

"Si el separatisme és odi, Espanya és amor"

“El separatisme és l’enemic de la llibertat”, ha exposat en la mateixa línia el candidat de Vox per Barcelona, Ignacio Garriga. “Si el separatisme és odi, Espanya és amor. Si el separatisme pretén acabar amb el pluralisme, Espanya acull la diversitat i la unitat”. “El projecte del separatisme busca imposar un model de pensar”, ha afirmat. I ha insistit que des de Vox el que volen és "restablir l’ordre constitucional a Catalunya, que Torra sigui detingut i passi a disposició judicial”.

En un espai per a, aproximadament, unes 1.500 persones que no s’ha acabat omplint, abans de començar s’han projectat uns vídeos on es podia veure Abascal però també Garriga, parlant sobre la situació a Catalunya. Uns vídeos emotius que volien fer vibrar el públic assistent abans de començar l'acte. A més a més, no ha faltat tampoc la banda sonora del partit ni les clàssiques banderes espanyoles i de Vox repartides per totes les cadires.