Els serveis jurídics de VOX, acusació popular en la causa davant el Tribunal Suprem sobre l'1-O, estan estudiant la possibilitat de demanar presó provisional per als sis diputats citats divendres a l'alt tribunal —Carme Forcadell, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa i Marta Rovira—.

Segons el mateix partit ha avançat en un comunicat, pensen mantenir la mateixa posició que han tingut fins ara i que veuen "corroborada" per la decisió d'avui de mantenir Joaquim Forn i Jordi Sànchez a la presó.

VOX també ha volgut mostrar la seva "plena satisfacció" per la negativa de la Sala d'Apel·lacions del Suprem a alliberar Forn i Sànchez. Asseguren que la interlocutòria sobre Forn "acull íntegrament els arguments de VOX" pel que fa a la seva implicació com a conseller d'Interior i la "maniobra" de renunciar a ser diputat per "aconseguir la llibertat i reiterar-se en els seus sediciosos objectius polítics".

També veuen confirmats els seus arguments en el cas de Sánchez per la seva "especial rellevància en les mobilitzacions violentes com a eina per subvertir l'ordre constitucional", segons assegura el comunicat.