La formació ultradretana Vox ha descarregat tota la seva bilis ―políticament parlant― sobre el Parlament Europeu. El motiu? La decisió de reconèixer a Oriol Junqueras, així com a Carles Puigdemont i Toni Comín, la condició d'eurodiputat al marge de la resolució contrària de la Junta Electoral Central espanyola.

El partit que presideix Santiago Abascal ha acusat l'Eurocambra de "prevaricar", incomplir les seves normes i "passar-se pel folre" la separació de poders i la sobirania espanyola.

"El Parlament Europeu prevarica i incompleix totes les seves normes en el seu nou desafiament a Espanya. I es passa la separació de poders, el principi de subsidiarietat i la nostra sobirania pel folre", ha denunciat la formació en una publicació a Twitter a través del compte oficial de la representació de Vox al Parlament Europeu.

També Abascal ha carregat contra la decisió de l'Eurocambra des de la xarxa social. El líder ultra ha assenyalat el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, com a "president traïdor", de qui Europa s'aprofita per "trepitjar la nostra sobirania".