El Govern les ha estudiat i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya les ha avalat: les restriccions contra la sisena onada de la covid compten amb el vistiplau legal, però malgrat això, Vox havia d'acudir als tribunals. El grup ultra ja no sap com fer-ho per tenir protagonisme i ara ha presentat un recurs davant el TSJC contra l'aplicació del passaport covid, el toc de queda i el tancament de l'oci nocturn.

Ho ha anunciat el seu líder a Catalunya, Ignacio Garriga, a través del seu perfil de Twitter on ha dit que demanen mesures cautelars: "No ens quedarem aturats davant les imposicions arbitràries de la dictadura separatista", ha apuntat en una publicació al seu compte. 

IMG 2529

Aquest anunci no ve de nou i és que fa uns dies, el portaveu adjunt de la formació al Parlament, Antonio Gallego, qualificava d'autèntica vergonya que el Govern hagi "improvisat" posant aquestes mesures "48 hores després" que el president Pere Aragonès es manifestés pel català a l'escola i se celebrés el concert de Lluís Llach. Va ser llavors quan va anunciar que estudiaria la possibilitat d'acudir als tribunals, en la línia de seguir sumant denúncies contra el Govern.

Així doncs Gallego va dir que el seu equip jurídic estaria atent a tots els moviments de la Generalitat per si hi ha alguna "escletxa" per denunciar-lo: "Ens prohibeixen que ens reunim amb les nostres famílies, diuen als hostalers que tirin el menjar que ja havien comprar per als seus clients i obliguen les discoteques a tornar els diners de les entrades venudes. Estan matant mosques a canonades", va criticar.

En aquella mateixa roda de premsa el portaveu del grup d'extrema dreta va dir també que l'equip jurídic de Vox està estudiant denunciar els pressupostos aprovats el passat 23 de desembre al Tribunal Constitucional, amb la vista fixada principalment en les partides d'Acció Exterior. El partit ultra va descartar portar els comptes al Consell de Garanties Estatutàries, com volia Ciutadans, perquè no confien en l'organisme i veuen més eficient dur els números directament al tribunal espanyol. Això, però, requereix tenir una força al Congrés de la qual el partit taronja no disposa.

Crítiques de PP i Cs

I el partit taronja que diu de les restriccions? Primer va considerar que les mesures mancaven de suport legal sense un estat d'alarma, però després de l'aval del TSJC va mantenir el silenci. Ja van alertar dies abans que esperarien que es posicionés el tribunal abans de prendre cap decisió. 

També va criticar les restriccions el líder del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, en el ple dels pressupostos tot i l'aval del tribunal: "El passat cap de setmana el president de la Generalitat es manifestava amb milers de persones. 48 hores després, anunciava el tancament de l'oci nocturn, noves restriccions a l'hostaleria i la restauració i el toc de queda. Quina classe de catàstrofe ha passat a Catalunya perquè en 48 hores passessin de ajuntar-se 25.000 a no deixar que 11 s'asseguin en una taula?", va exposar.

 

A la imatge destacada, el líder de Vox Ignacio Garriga / Sergi Alcàzar