Ja ho insinuaven ahir i ara ja ho demanen públicament. Vox —acusació popular en aquest judici contra els membres del Govern i altres càrrecs vinculats amb el procés— ha demanat la dimissió del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per la possible malversació de fons públics per al referèndum de l'1-O després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena hagi aixecat el secret de sumari de la peça separada de la investigació per aquest suposat delicte.

Segons l'informe de la Guàrdia Civil, s'haurien utilitzat 1.915.067,22 euros per finançar l'organització i celebració del referèndum.

Malgrat que el titular d'Hisenda ja va negar rotundament aquest dilluns en una entrevista a El Mundo que l'1-O es financés amb diners públics, ara la Guàrdia Civil sosté que es podrien haver fet servir subvencions concedides a JxSí per pagar les despeses del referèndum, segons avança La Vanguardia.

Montoro va assegurar que "jo no sé amb quins diners es van pagar aquestes urnes dels xinesos de l'1-O, ni la manutenció de Puigdemont. Però sé que no amb diners públics" i ho va justificar sota l'argument que des de setembre del 2017 tenen "el control dels 35.000 milions d'euros que manega la Generalitat intervinguda", sosté també que "el sistema finalista de pagaments funciona".