La ultradreta de Vox ha corregut a utilitzar el cartell que s'ha fet viral del president Carles Puigdemont, per fer-se'l seu i manipular el sentit d'aquest. A través de les xarxes socials, el mateix equip que ha passat a gestionar el perfil a twitter i Instagram de Puigdemont, ha publicat un cartell amb la seva cara acompanyada de la frase 'Never Surrender' o la de 'Free Puigdemont'.

La formació de Santiago Abascal, ha copiat literalment el disseny de la pancarta i tan sols ha canviat la frase per una altra en castellà que diu 'banqueta i barrots'. Aquesta és la comparativa de les dues amb la de Vox. La darrera ha quedat la imatge difuminada per unes barres de color gris representant l'empresonament del president.

@tobuushi puigdemont

FAB2BFJUYAg L5Q

FACxyfRXEAIJcix

Els tres cartells comparatius

Per la seva banda, el president de Vox, Santiago Abascal, ha assenyalat que espera que la justícia "faci seure a la banqueta el pròfug Puigdemont" després de la seva detenció aquest dijous a Sardenya abans que "el govern espanyol el torni a posar al carrer". I afegeix: "Espero que la justícia el condemni pels seus crims" i continua referint-se com a "colpista renegat" que "ha fet molt mal a Espanya, especialment a Catalunya".

Els discursos d'odi d'aquesta formació són reiterats. A tall d'exemple, la setmana passada també ha atacat incitant a la violència contra el president Pere Aragonès. "El cop de cap a una bandera catalana a la qual no tinc cap refús, al contrari, és una bandera que és a la caserna... Però això, juntament amb la retirada d'una bandera d'Espanya, en un acte on hi ha el president del govern espanyol...", afirmava al programa radiofònic de Federico Jiménez Losantos. I continuava: "Això, un president que tingui el que s'ha de tenir, hauria d'aixecar-se i bufetejar Aragonès en públic i en directe. I tenim un president sense cap mena de principi que està disposat a qualsevol cosa per mantenir el poder. I davant d'això? Distància. Al PSOE se li ha d'aplicar un cordó sanitari, no concedir-li ni una mica d'alè", carrega l'extremista contra Pedro Sánchez.

La dreta i l'esquerra espanyoles ho celebren

La dreta però també bona part de l'esquerra espanyola celebra la seva detenció. El president socialista del Govern de l'Aragó, Javier Lambán, ha manifestat la seva "grandíssima alegria" per la detenció, ahir a la nit, de Puigdemont. En una resposta a Ciutadans en la sessió plenària de les Corts, Javier Lambán ha dit que "no se li oculta a ningú que hi hagi dificultats perquè, a la fi, veiem a la presó i assegut a la banqueta el presumpte delinqüent". Lambán ha confiat que "això es resolgui feliçment amb la presència d'aquest senyor a la presó i en el judici a què necessàriament ha de ser sotmès".