La campanya electoral escalfa motors i la prova és la gestualitat amb què s'inicien alguns partits. Vox aspira a entrar al Parlament i vol seguir l'estratègia d'altres partits que han sortit victoriosos anteriorment. Si el president Quim Torra va quedar inhabilitat per una decisió que va començar amb una denúncia de Ciutadans, ara el partit d'ultradreta vol replicar el model amb l'alcalde de Tarragona.

Vox Tarragona ha presentat una denúncia davant la Junta Electoral contra l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i contra "tota aquella altra persona que resulti responsable de l'equip de govern" per la pancarta que hi ha penjada a la façana de l'Ajuntament amb el lema 'Llibertat presos polítics'.

La formació considera que aquesta "exhibició de propaganda ideològica" vulnera la neutralitat del consistori, el qual defensa que "ha de representar tots els tarragonins i no només una part", segons assenyala la presidenta provincial de Vox, Isabel Lázaro.

Vox avisa a l'alcalde d'ERC i tots aquells que defensin la llibertat dels presos independentistes que denunciarà "qualsevol acte que vulneri la neutralitat política" durant el període electoral del 14-F i que alçarà "un dic de contenció" davant la "limitació de drets i llibertats". 

Una pancarta que ja es va retirar

El passat 12 de novembre del 2019, es va tornar a posar la pancarta a la façana de l'Ajuntament. El motiu també va ser per un tema electoral. Després de les eleccions del 10-N, el govern municipal liderat per Pau Ricomà el va tornar a penjar per seguir reclamant l'alliberament dels presos i també el retorn dels exiliats.

La Junta Electoral va obligar al consistori a treure l'element reivindicatiu de l'edifici amb motiu dels comicis i es va procedir a la seva retirada el 3 d'octubre del mateix any. Un cop passades les eleccions espanyoles, tal com va assegurar l'alcalde, es va tornar a col·locar.

Vox demana la retirada d'una pancarta aprovada democràticament. El ple va aprovar que es pengés la pancarta a la façana. Després de donar compliment la prohibició de l'òrgan electoral, Ricomà va agrair la constància i el convenciment dels treballadors municipals que cada dia, durant una hora, van mostrar la pancarta reivindicativa desplegant-la davant de les escales de l'Ajuntament fins que es va tornar a penjar. La seva acció, sota el lema #SomBalcó, tenia per objectiu deixar palès el seu rebuig a la repressió de l'estat espanyol.