Vox ha esclatat contra el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per la carta que ha enviat als directors de les escoles demanant-los que no facin cap canvi en els seus projectes lingüístics malgrat que el Tribunal Suprem hagi sentenciat que el 25% de les classes s'han de fer en castellà. 

El líder de la formació ultraespanyolista a Catalunya, Ignacio Garriga, ha reaccionat demanant la suspensió de l'autonomia. Garriga ha afegit que és "d'extrema gravetat" que el "separatisme institucional doni suport" les protestes que ha convocat Somescola contra la sentència del Suprem i ha volgut destacar que en aquest moment el Govern està en "rebel·lia" i que és més necessari que mai "garantir els drets dels catalans vulnerats per la màfia separatista".

Per la seva banda, el líder de Vox a l'Estat, Santiago Abascal, ha reivindicat que "tots els espanyols tenen el dret i el deure de conèixer la llengua comuna i el dret a rebre educació en espanyol". A més, ha afirmat que "els traïdors de la Generalitat, una vegada més, desobeeixen el Tribunal Suprem" i, tal com també defensa Ignacio Garriga, ha destacat que "només es pot suspendre l'autonomia i desarticular la Generalitat".

Casado i Arrimadas, amb el 155

Aquestes reaccions se sumen, doncs, a la del president del PP, Pablo Casado, que ha ofert al PSOE els senadors populars necessaris per aprovar l'aplicació de l'article 155 en el cas que no s'acatés la sentència del Suprem.

També la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha apostat per tornar-lo a aplicar. De fet, ha anat més enllà i ha criticat que el PP l'aixequés en el seu moment, quan, al seu parer, no s'estaven complint els requisits per acabar amb la suspensió de l'autogovern.

El PSC, incòmode

Més moderats s'han mostrat des del PSC, ja que la defensa de la immersió és encara un dels pilars del partit. Tanmateix, el seu líder, Salvador Illa, ha afirmat en una entrevista a la Ser que el fet que "s'imparteixi castellà a banda de l'assignatura pròpia de llengua en una altra assignatura no em sembla malament".

A la tarda, els socialistes s'han negat a assistir avui a una reunió amb el conseller Cambray per tractar l'atac del Tribunal Suprem a la immersió escolar en català. Els socialistes han argumentat la seva postura perquè no estaven citats tots els grups, és a dir Vox, Cs i el PP, que són partidaris d'intervenir l'ensenyament de Catalunya a través del 155. La trobada estava prevista amb els grups que donen suport a la immersió lingüística, segons ha informat l'ACN.

 

Imatge principal: el líder de Vox a l'Estat, Santiago Abascal, amb el líder de la formació a Catalunya, Ignacio Garriga / Foto: Efe