El líder del Partit Popular (PP), Pablo Casado, s'ha sumat a la defensa de la sentència del Tribunal Suprem (TS) que imposa que el 25% de les classes s'han d'impartir en castellà. En el seu to tradicionalment incendiari contra Catalunya, ha ofert al PSOE els senadors populars necessaris per aprovar l'aplicació de l'article 155 en el cas que no s'acatés la sentència del Suprem. 

En mig de la polèmica concentració organitzada per la Guàrdia Civil i sindicats de la Policia Nacional per protestar en contra de la derogació de la llei mordassa, Casado s'ha dirigit als mitjans per exposar el seu pla per fer complir les ordres del Suprem: tornar a aplicar el 155. 

El compliment de la sentència del TS està al centre del debat, ja que des del Govern de la Generalitat s'ha apostat per no canviar els projectes lingüístics. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha enviat una carta als directors dels centres educatius instant-los a no fer cap canvi.

Mesures dràstiques

"Si la Generalitat es declara en flagrant rebel·lia, Sánchez ha de fer el que estigui al seu abast perquè es compleixi la resolució", ha assegurat el líder dels populars, segons ha recollit El Periódico. Tot i la seguretat que ha mostrat, no ha mencionat directament l'article 155 i s'hi ha referit com "l'article de la Constitució que fa que l'Estat pugui aplicar les competències que segons el títol vuitè li són pròpies". 

Al mateix temps que oferia el seu suport per aplicar el 155, Casado ha assegurat que el govern espanyol no voldrà comptar amb la seva oferta, ja que "lamentablement prefereix governar amb la CUP", ha assenyalat. Així, el popular ha recordat a l’Executiu de Pedro Sánchez que està "obligat a fer complir les sentències dels tribunals" i que si no actués, estaria "prevaricant".

El PP pregunta a Cambray 

Per la seva banda, el Partit Popular de Catalunya preguntarà al conseller Cambray si defensa que s'ha de "desobeir" la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ordena impartir com a mínim el 25% de matèries en castellà, durant el proper ple del Parlament, segons recull Efe.

La formació ha comunicat la seva intenció de confrontar la posició de Cambray, ho han fet saber a través de les xarxes socials de la diputada popular Lorena Roldán. 

tuits lorena roldan immersion linguistica

Roldán ha mantingut el to bel·ligerant de Casado i ha assegurat: "Dirà en seu parlamentària que desobeirà? L'últim que ho va fer avui és a casa seva inhabilitat", fent al·lusió a l'expresident de la Generalitat Quim Torra.

 

 

Imatge principal: Pablo Casado, líder del Partit Popular, en el Congrés dels Diputats / Europa Press