Com era d'esperar, Vox ja ha anunciat que votarà negativament a la investidura del candidat d'ERC, Pere Aragonès, després que els republicans i Junts hagin arribat a un acord de Govern. Ho ha anunciat el líder de la formació d'ultradreta a Catalunya, Ignacio Garriga, després de reunir-se amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en el marc de la ronda de consultes.

Garriga, però, no s'ha aturat aquí i ha entrat en el terreny de les desqualificacions titllant el republicà de "titella de Waterloo i Lledoners". "Hem mostrat a la presidenta del Parlament el nostre rebuig a la imminent investidura de la titella de Waterloo i Lledoners", ha afirmat des de la sala de premsa de la Cambra catalana.

 

El líder de Vox també ha vaticinat que "el pacte entre mafiosos" portarà més incertesa política i econòmica "i el separatisme seguirà arrabassant-nos la poca llibertat que queda a Catalunya". Ara bé, Garriga, que ha tornat a erigir-se com a líder de l'oposició, ha avisat que "exercirem una oposició com mai ha tingut aquest Parlament". Per al líder de Vox Catalunya, era necessari assumir aquest rol després que "Illa s'agenollés davant d'Aragonès". 

ignacio garriga laura borràs - acn

La trobada d'aquest dimarts entre Borràs i Garriga / Foto: ACN

La pugna amb Borràs

Per altra banda, Garriga ha revelat que ha traslladat a Borràs el seu "enuig" i la seva "indignació" per la "censura" i la "voluntat d'emmordassar" Vox, "la quarta força política del Parlament", ha recordat. En aquest sentit, ha tornat a confirmar que sol·licitaran als lletrats de la institució que es pronunciïn sobre els advertiments que Borràs fa als plens cada cop que un diputat de Vox acaba d'intervenir al faristol.

Preguntat sobre què li ha respost Borràs, Garriga no ho ha volgut revelar al·legant que ell respecta les converses privades. En qualsevol cas ha desitjat que la presidenta del Parlament es vegi obligada a pronunciar-se un cop els lletrats hagin fet el seu informe.

La crisi de Ceuta

Per últim, Garriga ha volgut valorar la crisi migratòria que està vivint Ceuta, de la qual ha culpat directament al Marroc. "Trasllado el meu suport i afecte als compatriotes que estan patint la invasió de la immigració il·legal fomentada pel Marroc", ha dit. El líder de Vox també ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que garanteixi la seguretat de les fronteres i la seguretat dels residents a la ciutat espanyola. 

Igual que Garriga, el líder del PP, Alejandro Fernández, el de Ciutadans, Carlos Carrizosa, i la dels comuns, Jéssica Albiach, també s'han reunit amb Borràs. Demà, la presidenta acabarà la ronda de consultes trobant-se amb el candidat del PSC, Salvador Illa, el portaveu de Junts, Albert Batet, i els diputats d'ERC Marta Vilalta i Josep Maria Jové.

 

Imatge principal: el líder de Vox, Ignacio Garriga / Foto: ACN