Vox es reafirma en les seves amenaces contra el setmanari satíric El Jueves. Després que el passat dimecres la formació d'extrema dreta assenyalés en una piulada a Ricardo Rodrigo Amar, president d'RBA i editor de la revista satírica, aquest divendres el líder del partit a Catalunya, Ignacio Garriga, hi ha tornat.

"Seguirem assenyalant i denunciant els qui d'alguna manera permeten que s'estigmatitzi la nostre formació política", ha dit en una atenció als mitjans des d'El Masnou (Maresme). "Perquè les portades que promou El Jueves són les responsables de que després rebem pedrades, insults i amenaces en els nostres actes", ha denunciat.

"Denunciem la doble vara de mesurar del supremacisme de l'esquerra i demanem que deixin d'assenyalar una formació que té el mateix dret que qualsevol altre per denunciar els problemes i la falta de llibertat política que pateix Catalunya", ha afegit.

Al tuit la formació d'ultradreta afirmava que la publicació "difon odi contra milions d'espanyols cada dia", i considerava que és "possible" que molts d'ells "li comencin a exigir responsabilitats quan el vegin sortir del seu despatx a la Diagonal de Barcelona".

Discurs antiimmigració

Garriga, que precisament ha anat fins al Masnou pel malestar creixent que hi ha entre els veïns per la delinqüència que s'està produint al municipi, ha reclamat "l'expulsió immediata" de tots els migrants en situació irregular i que es retiri la nacionalitat espanyola a tots els que hagin delinquit. Garriga ha assenyalat la "manada" de "MENA i marroquins" que "estan sembrant en tots els barris i pobles del Maresme".

Garriga ha posat d'exemple l'apunyalament d'un noi de 18 anys la revetlla de Sant Pere a la platja d'Ocata, al mateix Masnou. Avui, els Mossos han detingut els quatre agressors. Tres dels quatre agressors eren marroquins o d'origen del regne alauita.

L'"agenollament" de Sánchez

Per altra banda, el líder ultra ha retret al govern de Pedro Sánchez la seva voluntat de dialogar "amb els colpistes i malversadors del govern de la Generalitat". "Ja n'hi ha prou que el govern de la nació s'agenolli davant dels enemics de la llibertat, els enemics de la llei i els enemics de la prosperitat i el benestar dels catalans", ha afirmat.

Garriga ha criticat el fons aprovat pel Govern per cobrir les fiances que el Tribunal de Comptes ha imposat contra una quarantena d'exalts càrrecs de la Generalitat per haver promocionat el procés a través de l'acció exterior i ha recordat que Vox ja va anunciar que recorrerà aquest decret: "No permetrem que el separatisme continuï malversant els diners del conjunt dels catalans".

 

Imatge principal: el líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, durant un ple al Parlament / Foto: Efe