Els presos polítics han rebut nombroses visites per part de membres de formacions adversàries durant els mesos que han estat a presons catalanes. Així ho ha revelat eldiario.es aquest dilluns, on consta la visita de l'exministra de Sanitat Leire Pajín, les diputades del PSC Alícia Romero i Marta Moreta, l'expresident de la Generalitat José Montilla o els exconsellers del PSC Mar Serna, Joaquim Nadal i Josep María Vallès, entre els més destacats.

En el cas de l'exministra, la seva visita va ser a Jordi Turull i va ser per motius personals, perquè segons ella mateixa ha dit són amics des de fa temps. Montilla, per la seva banda, va acudir a la presó en dues ocasions: la primera per veure Jordi Cuixart, i la segona per visitar Oriol Junqueras i Raül Romeva, tot i que des de l'oficina de l'expresident no han volgut confirmar aquesta informació.

Pel que fa a membres de l'Executiu de Montilla, l'exconseller Quim Nadal va veure Junqueras i Josep María Vallès va visitar Jordi Sànchez, a qui coneix des de fa més de 20 anys com ha reconegut ell mateix. L'exconsellera Mar Serna, recentment proposada com a vocal pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), va veure Dolors Bassa en dues ocasions.

Altres polítics rivals que han visitat els líders independentistes empresonats han estat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha anat un total de vuit cops. També destaquen les visites dels principals líders de CCOO i UGT, Javier Pacheco (5 visites) i Camil Ros (20) a Catalunya i el secretari general de l'UGT, Pepe Álvarez i el president de la CEOE, Juan Rosell. Pel que fa els comuns, destaquen les de l'eurodiputat d'ICV Ernest Urtasun o els parlamentaris Marta Ribas i Joan Coscubiela

Mentre que Urtasun va visitar pràcticament a la totalitat dels presos, Ribas es va veure amb Junqueras i Romeva, i Coscubiela, ja com a exdiputat, va parlar amb Bassa i Cuixart. Les 20 visites del líder de la UGT són principalment perquè Bassa va ser líder del sindicat a Girona durant set anys abans de ser Consellera de Treball. Les altres visites van ser a Cuixart. El líder de la CCOO, per la seva banda, va veure Bassa, Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart. Aquest últim en dues ocasions.

Els presos polítics també han rebut les visites dels alcaldes socialistes de Cornellà, Antoni Balmón, de Sant Joan Despí, Antoni Poveda o de Santa Coloma, Núria Parlon, així com el cap de files a Barcelona, Jaume Collboni, i el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello (Barcelona en Comú). També hi ha anat l'exlíder dels comuns al Congrés i al Parlament, Xavier Domènech, així com el cap de llista d'En Comú Podem el 28-A, Jaume Asens, o la diputada Lucía Martín. Als llistats de Lledoners també consta el líder de Podem, Pablo Iglesias (va ser en una polèmica visita mentre els partits independentistes negociaven els pressupostos generals)) i les regidores de Barcelona Gala Pin i Janet Sanz.

Cal destacar també les visites de l'exdiputada parlamentària dels comuns Elisenda Alamany, ara número dos d'ERC a les municipals de Barcelona, i de l'exparlamentari Joan Josep Nuet, a la llista d'Oriol Junqueras al Congrés.