Després de dies en que la notícia era un secret de domini públic, la candidatura d'ERC a les municipals, encapçalada per Ernest Maragall, i la formació d'Elisenda Alamany, Nova, han oficialitzat la seva aliança per les municipals en forma de coalició.

El que no està oficialitzat, encara, és que Alamany sigui la número dos dels candidatura, però ningú té cap dubte que serà així. Aquest divendres, Maragall i Alamany faran una atenció conjunta davant els mitjans de comunicació i, amb tota probabilitat, faran públic l'anunci.

De moment, aquesta dijous a la tarda representants de les dues formacions han signat l'acord a la seu de campanya de Maragall, al carrer Córsega de Barcelona, i tot seguit, de forma simbòlica, han enganxat el vinil amb el logo de Nova a la façana.

Seu campanya Maragal logo Nova

Després de signar, el president de la federació d'ERC a Barcelona, Robert Fabregat, i el president de Nova, Marc Grau, han explicat als mitjans els termes de l'acord. Tots dos han coincidit en assegurar que han construït un "projecte guanyador" i que és un "acord estratègic per la ciutat i pel país". 

Fabregat ha posat l'accent també en que l'objectiu dels republicans és "sumar, créixer i ser més forts" i ha considerat que "anar plegats és clau per guanyar l'alcaldia".

Per la seva banda, Grau ha destacat que la coalició electoral vol construir un "projecte fort del sobiranisme d'esquerres" i que respongui també als "valors dels comuns". De fet, ha assegurat que l'objectiu és "prendre el relleu" de l'"etapa d'il·lusió" que va iniciar el projecte d'Ada Colau l'any 2015, que "no es pot quedar en bones intencions".

Acord ERC Nova Alamany - Carlota Camps