L'advocat Jaume Alonso Cuevillas ho té clar: "La violència és un Fairy, un iogurt i un que mirava amb cara d'odi". El lletrat ha explicat al programa Més 324 que no hi ha arguments que sustentin els delictes pels quals s'acusa els presos polítics i, en to irònic, ha senyalat que el delicte de violència ha quedat en les declaracions d'alguns dels testimonis de les acusacions. 

Cuevillas, que també és diputat al Congrés, ha seguit negant l'existència dels delictes i ha recordat que un tribunal alemany ja va dir que no existien i ha fet referència al dictamen del Working Group on Arbitrary Detention (WGAD), depenent de l'ONU, que dimecres passat va emetre un informe sobre Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart en què consideraven arbitràries les seves detencions, per la qual cosa reclamaven la seva posada en llibertat "sense dilació".

El lletrat ha estat contundent i ha assegurat que l'estat espanyol està "fent el ridícul" amb les accions que està duent a terme. Cuevillas ha posat com a exemple la decisió de prohibir l'entrada al Parlament Europeu a Puigdmeont i Comín o bé el fet que l'Estat hagi demanat a l'ONU que inhabiliti dos dels cinc membres del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries.

D'altra banda, Cuevillas també ha parlat al programa Espejo Público de Susanna Griso. Allà, l'advocat ha tornat a fer referència al relat sobre la violència de les acusacions: "L'Estat ens va retallar l'Estatut, ens va pegar per votar i ho ha negat, ha empresonat els nostres líders i tot el que sap dir sobre la violència és que algú va tirar Fairy o un iogurt".

Cuevillas ha parlat clar: "L'estat espanyol és demofòbic, autoritari i així no podem viure. No hi ha propostes per a Catalunya, l'única proposta que ens fan és el 155. Ja no es tracta de ser independentistes, es tracta de ser demòcrates", ha sentenciat a la televisió espanyola. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat