El Parlament europeu ha impedit aquesta tarda al president Carles Puigdemont i al conseller Toni Comín accedir al Parlament europeu per recollir l'acreditació d'eurodiputats.

El periodista del diari francès Libération Jean Quatremer, un dels degans de la informació europea, ha atribuit la decisió al Partit Popular Europeu, en el qual hi ha el PP. "Urgent: el Parlament europeu acaba de rebutjar l'accés dels independentistes catalans Carles Puigdemont i Toni Comín, elegits en les eleccions europees. Argument: no han prestat jurament sobre la Constitució espanyola. Però cap dels electes espanyols l'ha prestada. El PPE en acció!!", ha indicat el periodista.

Quatremer, considerat el periodista francòfon més influent a Brussel·les, ha atribuit la decisió al president de la cambra, Antonio Tajani, i a la secretària general, Klaus Welle (CDU).

Puigdemont ha anunciat un requeriment contra el president del Parlament europeu i la secretaria general de la cambra per la seva acció, i ha explicat que a la llista d'eurodiputats que ha vist i havia tres noms marcats: el seu, el de Comín i el d'Oriol Junqueras. "Cap raó legal. Discriminació pura. Tots els altres electes han pogut fer els tràmits que a nosaltres ens han impedit. Vergonya!", ha exclamat. 

La número dos de la llista d'ERC, Diana Riba, parella de Raül Romeva, no ha tingut impediment en canvi per recollir l'acreditació, sense necessitat de jurar la Constitució espanyola.

Igualment ha passat amb eurodiputats de Cs. Aquest ha estat el cas de l'expresident balear José Ramón Bauzà (Cs), que fins i tot ho ha publicat a la xarxa.

"Contentíssim després del meu primer dia al Parlament europeu com a eurodiputat. ALDE ja està en ple funcionament i Cs serà la clau per construir la millor Europa que mai haguem conegut", ha indicat.